mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevap 1 : "xxxxxx.com.tr" diye yapılan başvuru ile "xxxxx elbiseleri" diye yapılan bir başvuruda ufak farklar vardır. Ancak bazı durumlarda (Genelde Jenerik Kelimelerde) kurumlar xxxxxx.com.tr diye başvuru yaparlar. Nedene ise şudur ;

Bazen nic.tr diyorki sen "xxxxx elbiseleri" diye marka başvurusu yapmışsın ancak "xxxxxelbiseleri.com.tr" yi alabilirsin diyor. Eğer bu örnekteki "xxxxxx" kelimesi jenerik ise "xxxxxxx" yada "xxxxxx.com.tr" diye başvuru yapman daha faydalı olacaktır. Ancak o zamanda onaylanma şansı daha düşüktür.

Cevap 2 : "giyimin başkenti" ile "giyimbaşkent" benzer sloganlardır. Her ne kadar farklı illerde'de olsanız sloganlarınız benzer olduğu için onaylanma şansı yoktur. Bu yüzden TPE Benzerlik Araması süreci vardır. Hatta diyelim onaylandı, bu seferde "giyimin başkenti" markası sahibi itiraz edip size dava açabilir ve büyük ihtimallede kazanır.
hocam değerli bilgileriniz için teşekkür ederim biraz geç oldu ama kusura bakmayın

"xxxxx elbiseleri" olarak başvuru yaptım ve com.tr domainimi aldım

3 sınıfta tescil ettim

lakin dosya takibine baktığımda 35. sınıfta noksanlık diyor

telefon açtım burada satacağım ürünler hakkında bilgi vermemişsiniz diyor

ben açacağım com.tr sitesi otel rehberi burada otel rezervasyonu filan da yapılabilecek bunu yazmam mı gerek?

yazmassam sorun olur mu?

teşekkürler