Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle bir yönetici olarak şunu söyleyeyim. Konuyu tartışmaya çevirmeyin. Herkes fikrini belirtsin. Fakat kimse kimseyle münakaşaya girmesin.

Nerde yaşıyorsun bilmiyorum. Fakat en basitinden şunu söyleyeyim bende. Amerika'da yaşayan bir arkadaşım anlattı. Orada, bir polis arabayı durdurduğunda, ellerin direksiyonda olmak zorunda. Ancak polis sana ellerini indirebilirsin dediğinde ellerini indirebiliyorsun. Cezalar desen buradan çok daha ağır. Yani bizdeki cezaların neredeyse 10 katı fazla, belki daha da fazla.

Egzozun büyük olması değil sorun. Çıkardığı ses yada duman. Duman zaten havayı kirletiyor. Ses ise bir başka kötü. Mesela benim 13 aylık bir kızım var. Hasta olduğu zaman zor uyuyor. Senin düşüncende olan bazı arkadaşlar, abartılı egzozla mahalleden geçince kızım ağlayarak uyanıyor. Ben onun bir damla gözyaşı için dünyayı yıkarım. Ne kadar sinirleniyorum sen düşün. Çocuk dışında, hastası olan olur, hasta olan olur. Neden çevreyi rahatsız edesiniz ?

Sis lambası ise başka bir mavzu. Sis lambaları, karşıdn gelenin gözünü alıyor. Devamlı araba kullandığım için çok iyi biliyorum. Adı üstünde sis lambası. Neden sisli havalar dışında yakıyorsunuz ? Sis lambaların birinin gözünü alsa ve kaza yapıp ölse, suçluluk duymayacak mısın ?

Arabanın basık olması, teknik değişikliğe giriyor. Bununda cezası var. Muayene istasyonları işte bunun için var. Herkes kafasına göre birşeyler yapmasın, araçlar sağlam olsun diye.

Camlarda film olmasının şöyle bir olumsuzluğu daha var. Araç camları, darbe esnasında dağılma özelliğe sahiptir. Çünkü, cam kesikleri yüzünden yaralanmaları yada ölmeleri engellemek amaçlıdır. Fakat film takıldığında, camların dağılma özelliği önlenecek ve darbe esnasında cam parçalar halinde kırılacak. Bu da vücuda saplanmaya sebep olabilir ve dolayısıyla yaralanmalara ya da ölümlere...

Kurallar, kanunlar koyuluyorsa, inan bana hepsi insan sağlığı için. Ceza rehberini açıp, tüm maddelerin neden koyulduğunu anlatabilirim. Vaktim yeterse.

Evet kesinlikle katılıyorum. Herkesin parası her zaman olmayabilir. Fakat benim demek istediğim çok farklı birşey. Sen muayene istasyonuna giderken, muayenen yoksa ceza yazılır. Kanun böyle diyor. Polis anlayış gösterebilirdi evet. Fakat göstermedi diye tek suçlu polis değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Anlayış önemli evet. Fakat en basitinden, görevini yapan polise sen anlayış gösteremiyorsun. Haksız mıyım ?

Farzı misal şöyle anlatayım. Bir polis arkadaşım anlattı. İstanbul'da seyir halinde olan bir tırın tekerleği yerinden fırlıyor. Ve o tekerlek o hızla gidip birine çarpıyor ve adam ölüyor. Savcı inceleme esnasında, aracın muayenesi olmadığını farketmiş ve " Sen muayeneni yaptırmış olsaydın o tekerler yerinden çıkmaz ve o adam ölmezdi " diyerek tır şöförünü kusurlu bulmuş. Yani aslında muayene gerçekten çok önemli. anlayış bekliyorsak, önce kendimiz göstermeliyiz. Tekrar söylüyorum. burada polisi korumuyorum. Sadece herkes empati kurabilmeli diyorum.

Madde kullanımı da yasak, satılması da evet. Cam filmi çekilmesi de yasak. Fakat denetleyen organlar farklı. Şimdi siz cam filmi satmak yasak değil ama sen ceza yazıyorsun diye polise yüklenirsen o haksızlık olur. Çünkü o firmaları denetlemek polisin işi değil. Fakat sonuna kadar katılıyorum. Madem kanunda yasak, o zaman satılması ve çekilmesi de yasak olmalı.

Polislerin kendi otolarıyla ilgili söylediklerinde de haklısın. Bir başkasından birşey bekliyorsan, önce kendin yapmalısın. Bimer'e plaka vererek şikayetçi olun. Kesinlikle işe yarıyor.

Polislerin aldığı paralar haram demek, çok büyük bir günah. Buna hiç hakkın yok. Polislerin ne şartlar altında çalıştığını bilmiyorsun anladığım kadarıyla. Polisler bu ülkede sahipsiz. Buna emin olabilirsin. Ben kısaca kendilerine " modern köleler " diyorum. Çünkü, başlarında kim varsa, onların emirlerini uygulamak zorundalar. Aksi halde mesleklerinden oluyorlar. En basiti, sosyal medyada gayet kibar eleştiri yapan en az 1500 polis hakkında disiplin cezası verildi.

Zengin gariban ayrımı konusunda da haksızsın maalesef. Böyle ayrımı yapan polisler vardır mutlaka. Fakat bu ayrımı yapan, doktor, mühendis, esnaf, belediye başkanı, siyasetçi vs.. yok mu ? Yani eleştirirken bu kadar acımasız olmamak lazım. Bir elin 10 parmağı bir olmadığı gibi, 300 bin polisin hepsi de bir değil.

İşte budur... Tebrik ederim tarafsız yorumun için.
Evet konuyu tartışmaya çevirmenin hiç anlamı yok ama işte bazı arkadaşların amacı farklı heralde