Kiv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaynak

Bir arkadas bana wordpress konusunda sorunlari oldugundan ve nasil bunu asacagini sordu. Bende bir cok etken var, konuya ve eldeki malzemeye gore bu liste uzar, yapilacaklar artar yada azali dedim. Sonrasinda bana r10 sitesinde bir konu gosterdi ve nasil oluyor dedi. Tam emin degilim ancak satisi gerceklestiren arkadas file cache ornegini kullaniyor. Benim cok cok onceleri kendi temalarimda da kullandigim bir teknik.

DEMO: ornek uygulanmis bir websitesi

Buraya tiklayarak dosyalari indirebilirsiniz.

Basit bir yontem, genelde tema tasarimcilari file cache uygulamasini tema dosyalarina uygular, ancak bunun tek getirisi an sayfadaki sorgu icin olacaktir. O sorguya gelene kadar wordpress 100 e yakin sorgu yapabilir + eklenti ve temaya gore bu sorgu sayisi dahada cok artiyor.

File cache uygulamasini tema dosyasina uygulamak yerine wordpress'in index.php dosyasi uzerine uygulamaniz daha mantikli olacaktir. Cunku cache alinan sayfa bilgileri, sonraki cagrilisinda 0 sorgu ile ekrana basilacagi icin kusursuz bir 100% hiz elde etmis olacaksiniz.

Bu arkadas, yaninda bu sorundan muzdarip diger arkadaslara hitaben kucuk bir kod yazdim index.php icin ve giris dosyasinada ufak bir edit yaptim.

Normalde file cache uygulanan bir sayfada admin yada kullanici girisi olsa dahi ilk cache alindigi hali gorunecektir. Bunun olumsuz tarafi cok olacaktir. Yorum yapamam, yeni yorumlari gorememe, yada diger gorsel ve anlik iletisimde bulunan eklentilerin verilerinde aksakliklar gibi. Ben bu hazirladigim index.php dosyasi kullanici giris yapmis ise cache ozelligini uygulamiyor, eger misafir ise yani giris yapmamis ise cache aliyor yada zamani dolmamis ise onceki kaydi gosteriyor.

Konu goruntuleme eklentisi kullaniyorsaniz eger javascript ile bunu yapan bir uygulama secmenizi oneririm, aksi taktirde giris yapmayan kullanicilar konularinizin okunmasina etki etmeyecektir. Bir sonraki versiyonda bu konuda da bir calisma yapabilirim isterseniz

KURULU
Kaynak dosyalarini konu altindan indirebilirsiniz arkadaslar, tek yapmaniz gereken wordpress kurulu sitenizin ana dizinine atmaniz. Uzerine yazsin secenegi cikarsa evet diyin. (Bunun oncesinde dosyalarinizi yedek alabilirsiniz) Yedek almaniza gerek olmayabilir, cunku olumcul degisiklikler yapmadim dosyalarda sisteminize herhangi bir hata vermeyecektir.

Bu mod hazirlanirken buradaki degisken file cache alanindan kopya cektigimide hatirlatirim

Dosyalar wordpress son versiyon 3.9.1 icindir, ancak eski versiyonlarda da sorunsuz ve hatasiz calisacaktir, cunku dedigim gibi herhangi bir olumcul degisiklik yapmadim.

Buraya tiklayarak dosyalari indirebilirsiniz.

R10 sitesinde satis konusu bulunan arkadas umarim bu konudan etkilenmez, kendisinin isine engel olmak icin bu konuyu acmiyorum, yardim isteyen bir arkadasa, onun nezdinde de ihtiyaci olanlara yardimci olmaktir amacim. Zira kendi uygulamasi burdakinden gelismis de olabilir Satin alacak arkadaslar bu konu sadece yardimci olmak amacindadir, ilgili arkadas ilede ticaret yapmaniz uygun olabilir sizin acinizdan.

NOT: Detayli bir anlatim yapma geregi dumadim, duzenlemenin ilk versiyonudur, zamanim olursa gelistirebilirim, farkli ozellikler ekleyebilirim. Bu kullanici geri bildirimine bagli olarak daha once yada daha sonra sureleri ile sinirli olabilir
dosyları indirip kurmadım. o yüzden soruyorum. Cache alındıktan sonra statik dosyaya yönlendirme php ile mi yapılıyor yoksa apache ile mi?