Merhabalar arkadaşlar kafama takılan bazı şeyler var aslında düşünüyorum ama içinden çıkabilirmiyim bilmiyorum bu yüzden bazı soruları sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum ayrıca tecrübe ve fikir sahibi arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum
Burada güzel bir hanım kardeşimiz açıklama yapmış lakin sizin eklemek istedikleriniz varmıdır acaba. fazlada uzatmayacağım konuya geçiyorum.
Muhasebeci tutup onun yönlendirmesi ile işe başlamak gereklimi yoksa gerekli olan bütün işleri kendimiz becerebilirmiyiz.
Şahıs şirketi kurmak için ille bir dükkan açmak gereklimi yoksa evin bir bölümünü ofis şeklinde yapıp çalışmalarımızı oradan sürdürebilirmiyiz çünkü bizim dükkanla pek işimiz yok sadece yapmamız gereken şey fatura kesmek yaptığımız işi vergilendirip resmiyet katmak.
Ayrıca ben mevcut bir işte çalışıyorum zaten eşimin adına açmam mı daha mantıklı yoksa kendi adıma açmam mı daha mantıklı olur.
Kısacası artık kendime ticaret yapmak istiyorum.
Soruları ve cevapları siz çoğaltabilirsiniz.
başlangıçta bir muhasebeciyle sözleşme yapıp açılışı ona yaptırsanız sözleşme olduğu için direk açılış yapılır daha sonra yoklama için memurlar gelir ama bunu yapmayıp henüz muhasebeciyle anlaşmadım diyip evraklarınızı verip süreci siz başlatırsınız açılış olayı yoklama tutulduktan sonra olur bu da 1hafta 10 günü bulabilir.
Ne iş yapacağınız bilmiyorum ama serbest meslek faaliyetlerinde evinizin bir odasını gösterebilirsiniz lakin bu odasnın sadece sizin o işinize göre ayrılmış olması gerekmektedir.
siz bi işyerinde çalışıyorsanız orada ssk lı gözüküyor olduğunuz için kendi adınıza açarsanız bağkur a tabi olmazsınız bu yüzden kendi adınıza açmanız aylık 370 lira tasarruf ettirir size.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:22:14 -->-> Daha önceki mesaj 10:20:44 --
muhasebeci olarak başka bir şirkette çalışan bir abimizi göstersek olur mu?
beyannamelerinizin verilmesi için size serbest muhasebeci mali müşavir gerekmektedir bir şirkete bağlı olarak çalışan kişi sadece o şirketin beyannamelerini verebilir .