Frans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üzgünüm hocam ama ödemiyorsunuz, hatta arkadaş için daha yeni yaptık 2 ay bile olmadı.

Tabi siz kira sözleşmesi yapıpta vergi dairesine giderseniz haliyle kira geliri olduğu için stopajını da verirsiniz. Sonuçta babanız da olsa sizden kira isteyebilir memurda bunu resmi olarak kabul eder.

Ama tapu vs. gibi belgelerle gidip babamın evinde kalıyorum ve kira vermiyorum derseniz, herhangi bir kira geliri de olmaz, kira sözleşmesi de olmaz ona göre de işlem yapılır ve stopaj ödemezsiniz.

Vergi dairesine gidip durumu düzelttirebilir misiniz bilmiyorum hocam ama sormakta fayda var.
Vergi dairesine göre bilmiyorum fark varmı veya sizin dediğiniz olay özelge ile olan bir durummu bilmiyorum ama açılış işlemlerini yaparken bağlı olduğumuz vergi dairesi ancak ev sizinse kira kontratı yapılmaz aksi halde kira kontratı olmadan açılış yapılmaz bilgisi verdi. Diğer vergi dairelerindeki durumu bilmiyorum özelge alınmışsa bununla ilgili diğer vergi dairelerinde uygulanmıyor olabilir. Yoksa bizde stopaj ödemeye çok hevesli değildik