google'da daha önce var olmayan ve uzun arama metinleriyle aranan 5-6 sitenin rekabet ettiği bir alanda çalışma yapıyorum.
kısaca mantığı anlatmak gerekirse,,
örnek:
rekabete girilen örnek konu:
canada da carol hansel siyasete atılıyor.

burada carol hansel ile ilgili herhangibir eski kayıt yok googleda varsa sadece kişisel facebook hesabı vs. bu geçilen haber 16:00'da geçildi. 5-6 site anında bunu yazıyor. o konuyla ve şahısla ilgili 5-6 site dışında hiç içerik yok. haber siteleri gibi ama tamamen geçmişi boş olan bir konu.

bu 6 firma arasında genelde 3. veya 4. oluyorum.
ayrıntıları %30 biliyoruz hepimiz saat 16:00'da bilgi geleceğini de biliyoruz. ama hiçbirimizin bir ön çalışması yok. sadece carol hanselle ilgili 16:00'da haber geleceğini biliyoruz.indexleme hızımız genel olarak aynı 1-2 dakika ya farkediyor ya etmiyor.

şöyle bir yol izlesem üste tırmanmama faydası olur mu yoksa tam aksine diğerleri daha güncel görülüp benim sayfam geriye mi düşer.
1 ana yazı metnini 6-7 saat önceden hazırlayıp 40-50 kelime belki 100 kelime açıklama yapıp ayrıntılar gelecek şeklinde bir yazı yazsam.
ana yazı haricinde carol hansel haberi diye bir yazı yayınlayıp 40-50 kelime açıklama yapıp ana konuya yönlendirecek bir link eklesem.
bu 2 yazıyı 5-6 saat önceden gogole a indexlettirsem.

bunu yapmayı düşünüyorum sizce faydası olur mu.

kesinlikle uzun vadeli hesaplar işime yaramıyor. 16:00 da bilgi geliyor 20:00 dan sonra kimse google da aramıyor konuyu.
örnek arama kelimeleri:
carol hansel haberi
carol hanselin siyasete atılması
bugünkü haber carol hansel
gibi gibi
not carol hansel ismi ve ilgili haber tamamen uydurmadır. canada parlementosundan özür diliyorum