seodanisman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam biz kuralları anlatalım siz nasıl uygularsanız saygı duyarım. Herkes deneme imkanı bulmayabilir. Denediğinde zararda görebilir. Biz doğrusunu anlatalım insanlara içimiz rahat uyuyalım o bize yeter. Tabii backlink kesin alınmaz diye birşeyde yoktur. Ama backlink neden do follow google bunu sorgular. Nasıl aldı der yani anlatmak istediğimiz bu. Backlink çalışması nofollow ise yapabilirsin. Ama o do follow yararı olduğu gibi sandbox a düşürme tehlikesi de vardır. Google talimatlarını, seo kurallarını, Matt Cutts'u, Moz 'u takip ederseniz farkına varırsınız. Şuan Google ilk kurulduğu günkü algoritma yapısında değil. Bu noktada semantik, yapay zeka seviyesine yakın hareket ediyor.

Yazmıyım dedim ama tutamadım kendimi kusura bakmayın

Siz kimsiniz ? Hangi kurallardan bahsediyorsunuz ? Kuralların hepsini çözdünüz mü ?

Ben sizin 1 kelimenizi baz alarak size cevap verdim. Bazı gözlemleriniz çok doğru lakin şu yeni siteye backlink alınmaz kelimeniz üzerinde konuştum. Ve en sonunda sizde dediniz ki ''Tabii backlink kesin alınmaz diye birşeyde yoktur.'' bu bana yeterli. kendi kendinize çelişkiye düştünüz.

Şimdi gelelim diğer yazdıklarınıza. Bana göre seo sağlam bir analiz ile başlar. Sektörde çok başarılı olabilir siniz, umarım bir gün en iyisi olursunuz. Lakn benim yazdıklarımı iyi analiz etmeden cevap veriyorsunuz.

Diyorsunuz ki şu siteleri inceleyin. Ben yaklaşık 10 yıla yakındır internet dünyasındayım. Son 6 yıla yakındır iyi kötü kendi sitelerim için çalıştım, son 6 yıldırda firmalara çalışıyorum. Bahsettiğiniz siteler bu sektörde kendilerini kanıtlamış sitelerdir, doğru. Peki sizce bu forumda o siteleri kaç kişi takip ediyor ? Takip edenlerin %'de kaçı burada sitelerinin düştüğü için farklı arayış içindeler ? Hadi orda yazılarınları okuduk, uyguladık. Şimdi de herkes diyorki Google üst sıradaki siteleri zamanla yalan ediyor, Adwords reklamı vermemiz içi vb. Demek istediğim; herkesin dediklerini, anlattıklayını iyi dinlemek lazım, ama hepsini de yapmamak lazım.

Neden ? Senin alt yapın çok sağlamdır, bana dersin ki 4 tane aynı sektördeki sitemden tanıtım aldım ilk 3'e girdim. Bende o alt yapı yoktur, açarım bir konu farklı sitelerden tanıtım alırım ama aynı işlevi görmez. Hani doğrusu buydu ?

Herkes iyi dinleyici olabilir lakin iyi biir uygulamayıcı olamayabilir. Bundan 4-5 yıl önce tanıtım yazısı varmıydı ? Lakin ben ve birçok arkadaşım ortak fikirlerimiz ile bu işlemi yapıyorduk. Sitenin en altından (Footer) verilen link işe yarıyorsa, konu içindeki link de işe yarar diyorduk. O zaman kimse yapmazdı daha fazla verim alırdık. Şimdi duyuru oldu herkes tanıtım alıyor, ama herkes başarıyı yakalayamıyor.

Lütfen yanlış anlamayın, hedef olarak sizi seçip laf yarışına girmiyorum. Yukarıda dediğim gibi yenii siteye link alınmaz sözünüü baz alarak cevap vermek istedim konu buralara kadar uzadı.

İyi çalışmalar.