g3z3g3n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geldik aynı olaya. Aldığınız backlinkler siteyi beğenen yazarların tavsiyesi yada sosyal medyada beğendiği için paylaşan biri gibi olursa sıkıntı olmaz. Acun para ile link aldı dedim mi ? Acun sitesini açmadan önce sitesine milyonlarca backlink geldi. Öyle yada böyle bu adamın sitesine linkler geldi. Wmtools'a girip link reddettğini sanmıyorum.

Sadece acun örneğine cevap vermeniz garip, işinize gelen yeri görüyorsunuz sanırım. Bahsettiğim olay acun ile bir tutulamaz belki, lakin anlatmaya çalıştığım olay bir sitenin, bir bebek gibi link ayı, yaşı yada zamanı yoktur. Siteyi açmadan da farklı şekilde backlink ile desteklersiniz, siteyi açıp ilk index aldığı günden itibarende desteklersiniz, sırf özgün olup site 1 yıllık olduktan sonra da destekleyebilir siniz.

Bir web sitesi için dışarıdan link alma zamanı şu gündür diyemez kimse, yeni bir siteye tanıtım vs alamazsınız diyemez kimse. bana göre bu yanılgıdır. Yeni siteye pr6-7-8 den bahsetmiyorum yanlış anlamayın. Lakin 1 haftalık siteye pr3 aynı sektörde olan sitenin sadece ana sayfasından link de aldım, aynı sektörde bulunan 5-6 pr 1-2 olan alexa değerleri iyi olan full özgün sitelerden tanıtım da aldım. Aldığım tanıtım yazılarını görseniz ücretli ile alınan tanıtım yazısıdır diyemezsiniz.

Kısacası herkesin kendi görüşü vardır, kendi bilgisi vardır, kendi tecrübesi vardır. Lakin tekrar tekrar yineliyorum,yeni siteye de doğru şekilde alınırsa backlink alınır.
Hocam biz kuralları anlatalım siz nasıl uygularsanız saygı duyarım. Herkes deneme imkanı bulmayabilir. Denediğinde zararda görebilir. Biz doğrusunu anlatalım insanlara içimiz rahat uyuyalım o bize yeter. Tabii backlink kesin alınmaz diye birşeyde yoktur. Ama backlink neden do follow google bunu sorgular. Nasıl aldı der yani anlatmak istediğimiz bu. Backlink çalışması nofollow ise yapabilirsin. Ama o do follow yararı olduğu gibi sandbox a düşürme tehlikesi de vardır. Google talimatlarını, seo kurallarını, Matt Cutts'u, Moz 'u takip ederseniz farkına varırsınız. Şuan Google ilk kurulduğu günkü algoritma yapısında değil. Bu noktada semantik, yapay zeka seviyesine yakın hareket ediyor.