seodanisman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeni sitede 700 - 800 kelimelik makale yayınlamak çok iyi faydalı olacaktır. Ama yeni açılmış blog tarzı v.s. sitelerde bunu paylaşmak fazla birşey ifade etmeyecektir. Hatta zararı bile olabilir. Binlerce pr 0 alexa değeri iyi olmayan ve alakalı site den makale backlink sağlayacağıma; 1 siteden pr değeri, alexa değeri iyi derecede olan makale backlink almak daha faydalı olacaktır. Ama yeni site içinde PR değeri, alexa değeri iyi olan bir siteden backlink almak abes kaçar. Google bunu anlar. Google derki bu yeni üye nasıl bunu aldı? Para ile mi satın aldı? Matt Cutts 'un bu konu hakkında bir gazete (HABER) web sitesinin pr değeriyle alakalı olarak şu yazısını okumuştum.

Gazete Matt Cutts'a e-mail atmışlar. Web sitemiz PR7 iken PR3'e düştü neden?
Cevap: Bu siteyi spam ekibi inceliyor backlink satın almakla ilgili birşeyler gördüğü için ilk güncellemede bu gazete sitesinin (haber sitesinin ) pr değerini düşüyor. Nedeni de Matt Cutts yazıyor. Onlarda bu yanlışı düzelterek eski PR değerlerini alıyor.

Düşünün Google artık nelere bakıyor. Yeni bir siteninde backlink çalışması yaptığını da kolay şekilde anlayacak kadar da zeki algoritma yapısına sahip.

Yeni sitelere hemen backlink çalışması önermiyorum. Sosyal medyada paylaşmak, imleme yapmak daha mantıklı olacaktır. Doğru yazılmış özgün 100 makale paylaşımından sonra 3 - 6 aylık zaman diliminden sonra yavaş yavaş backlink çalışması yapmanız daha doğru olur. Seo sabır işidir. Yavaş adımlarla sağlam gelirseniz Güncellemeler sizi fazla etkilemez.

Yeni sitelere backlink çalışmasını neye dayanarak önermiyorsunuz ? Bütün edebiyatçı arkadaşlar tutturmuş 1 aylık bebeği maratona sokabilişr misiniz ? mama yerine kuru gıda verebilir misiniz ? vb.

Yapmayın arkadaşlar. Acun bey daha web sitesini açmadan milyonlarca backlink aldı, google tarafından hiç ceza aldığını düşünmüyorum.

Domain ismini aldıktan sonra sitesini daha açmadan backlink alan çalışmalar biliyorum. Ben ise sitenin ilk index almasından sonra backlink ile destek vermeye başlıyorum. Bu 2006 yılında da böyle oldu, 20011 yılında da böyle oldu, bu günlerde de böyle oluyor.

Siz, sitenin iç ve dış çalışmalarını dengede tutmazsanız, dışarıdan alınan x farklı sayıdaki link çeşidini dağıtmazsanız, aynı yazıyı yada spinli yazıları x siteye aynı x kelimelerle tanıtım muhabbetine ekletirseniz, yada saçma sapan sitelerden bedavadan daha ucuz diye link alırsanız bir süre sonra yalan olursunuz.

Dışarıdan alınan linkleri doğru stratejide alırsanız 1 haftalık site içinde meyvesini yersiniz, 1 yıllık site içinde. Yeni siteye link alınmaz dedikodularını lütfen bırakın.