Makale baclinkleri doğru alırsanız google sizi destekler. Google ilk etapta satın mı aldı diye bakmaz.
Düşünsenize, yeni bir şarkıcı çıkıyor ve bir albüm çıkarıyor. Bu şarkının adı atıyorum; Kelebek olsun.
Birçok site kelebek adlı şarkıyı anlatan yazılar yazıyor, siteye ait linkleri kaynak olarak ekliyor.
Bu tamamen organik/doğal vs... öyle dimi? Şimdi google çıkıp bu adam link aldı mı diyecek?
Belirli kurallar çerçevesince alınan yazıların dönüşleri iyi olur. Önemli olan hazırlanan yazıların satın alınmış tarzı olmaması, doğal olarak yazılması.
Bu örneğimi birçok doğal yöntemlerle büyük sitelerin tanıtım bölümlerinde görebilirsiniz. Tanıtım nasıl yapılır ilk bunu anlamak lazım.
Yoksa google için yeni-eski-domain kavramları pekte önemli değil.
Öyle olsaydı jenerik, com uzantılı birçok site şuanda birinci sırada olurdu.
Google'ın önem verdiği faktör organik olup olmaması ile alakalı. Yani domain faktöründe akılda kalıcı olması yeterli gibi.
5 yıl önce .us uzantılı bir domain ile film sektörünce birinci sırada sitem vardı.
Bu siteyi sadece tanıtım yazısı ile ilk sıra yapmıştım.
Aradan geçen 5 yılda çok şey değişmedi. Velhasılkelam,
tanıtım/baclink ile besleme olmadan ilk sıradaki siteleri 2 bin kelime yazı ile yine geçemezsiniz.
Ancak organik hit için 2 bin kelimelik eşsiz yazınız sizi zirve yapabilir. Çünkü artık sosyal medya önemli bir hal aldı.