haberi ne kadar değiştirirseniz değiştirin ne kadar özgünleştirirseniz özgünleştirin yine de telif hakkına girer ve ajans yakalarsa davalık olursunuz.

ajansların bütün haberleri muhabirler tarafından toplanır ve her haber bir muhabire aittir ne kadar değiştirseniz de fark etmez.

örneğin: sarhoş adam karısını satırla doğradı... ''adana'da ali veli sarhoşken karısını yemeğin tuzunu bahane ederek satırla bilmem kaç parçaya böldü.''

siz bu haberi ne kadar değiştirseniz de ne kadar oynasanızda, gerek başlığıyla gerek içeriğiyle, bu haber bir muhabire ait ve yakalarsalar ajans telif ister.

daha önce ajans üyeliğim olmuştu ama sitem için hiç bir katkı sağlamadı. çünkü ajans haberlerini olduğu gibi yayınlıyordum. ne başlık ne içerik ne de fotoğrafları değiştiriyordum.

benim size tavsiyem şöyle yapmanızdır. çok zor ve yorucudur ama çok etkilidir: ajanslardan gelen haberlerin başlığını ve ilk 20-30 kelimesini değiştirirseniz çok etkili olacaktır ve tabiki fotoğrafları da özgünleştirmelisiniz. ilk 20-30 kelimesi de bu haberle ilgili aranabilecek kelimeleri içermeli tabi. (bilmem anlatabildim mi )ancak bu dediğimi yaparsanız ajans üyeliğiniz işe yarar yoksa boşu boşuna ücret ödemiş olursunuz.