Birde 1 saat sürecek yayın 2 saat 33 dakika sürdü. Bunun için üzgünüm ama 1 saat doldu diye kapatamazdım
Osman bey, her zaman bir CentOS işletim sistemini sizin elinizden kurulurken izlemek istemişimdir. Profesyonel ve sorunsuz bir CentOS kurulumu için harika bir seçim olmuş Osman MAKAL ismi. Hatta arada Google'a girdiğimde "Netinternet Blog CentOS kurulumu" veya "Osman MAKAL CentOS kurulumu" şeklinde aradığım oluyordu. "Başka birşey isteseymişim olacakmış" derler ya hani..
Dediğim gibi sizin elinizden inceliklerini inceleme fırsatı bekliyordum. Çoğu kişi için bir CentOS kurulumu çok basit gelebilir ve bu yazının gereğinden fazla büyütüldüğü düşünülebilir. Ama CentOS'un sorunsuz ve profesyonelce ince ayarlarla kurulması, uzun süre kullanılabilirlik ve sorunların daha basit çözülebilmesi adına bence çok önemlidir. Herkes CentOS kurabilir, herkesin çok kolayca format atıp Windows kurabilmesi gibi. Ama profesyonellik ve mükemmellik ayrıntılarda gizlidir.
Bu etkinlik hem benim böyle bir isteğime cevap olmuş hem de çok fazla kişiye sağlam bir altyapı oluşturacaktır. Değerli dakika ve saatlerinizi böyle yararlı bir etkinlik sebebiyle bizlere ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Bu arada yeni izlemeye fırsat buluyorum, eskiden önem verdiğiniz ve değiştirmediğiniz bazı yöntemleri de değiştirdiğinzi farkettim. Örneğin grafiksel ekranda kesinlikle kurmadığınızı, linux text versiyonu ile kurulum yaptığınızı biliyorum. Burada bu yönteminizi herkesin kolay kurulum yapabilmesi adına mı yoksa CentOS yeni sürümlerinin text yerine grafiksel ekranda kendini geliştirip daha basitleştirdiği için mi kullandınız?
İkinci sorum, yine önceden text versiyonu ile seçtiğiniz bileşenler alanını customize etmeden sadece "Basic Server" olarak geçmişsiniz. Burada da ya kısıtlı zaman yüzünden ya da yine CentOS yeni sürümünün ilgili bileşenleri sizin kurulum tarzınızla çakışmadığı için kullandınız. Bu konuda yorumunuz nedir?
Saygılar sunuyorum.