Maalesef öyle hemen yapalım, oynayalım tarzında demekle olmuyor. Birincisi diyelim ki herşey istediğimiz gibi oldu ve türk dostu ülkeler kupası adında bir turnuva düzenlendi.
- Azerbaycan dahil Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve o bölgedeki ülkeleri nasıl ikna edeceksin. Hepsinin kendi ligleri var ve organizasyona biri katılmazsa nasıl olacak.
- Diyelim ki Bosna katıldı. Ülkede Sırp-Hırvat-Boşnak üçlü yönetim var. Boşnaklar kabul etse de sırp ve Hırvatlar kabul etmez. Zaten takımda 3-4 Boşnak oynuyor. Sırplar Hırvatlar türk dostluk kupasında niye oynasın.
- Sırbistan (memleketim) bizim şehir %90 Boşnak ve Müslüman ama milli takımda şuanda 1 tane oyuncumuz yok. Geçen seneye kadar bir tane vardı zorla sırp marşını okumadı diye kovuldu. Sırbistan'ı alamazsın ama almazsan da bizi kim temsil edecek? Aynı şekilde karadağ, Makedonya da bu şekilde karışık. Bulgaristan, Yunanistan'da çok türk ve türk kökenli var ama milli takımla alakası yok onu da ayarlıyamazsın.
- Hepsini ayarlasan bile diyorum ki Bosna'da Edin Dzeko niye gelsin oynasın. M. City izin vermez. Böyle bir kupada Türkiye milli takımındaki oyuncuların çoğuna türk kulüpleri başta olmak üzere izin vermez. Milyonlar verip yetiştireceksin vs. sonra Özbekistan maçında dostluk adına adam sakatlansın. Bu ülkelerin lig tarihleri de farklı bize uymuyor ayrıca bir geliri de yok finansmanı yok. Biz daha türkiye kupasını düzgün oynatamıyoruz. Büyük kulüpler açıklama yapıyor maaliyeti çok fazla zarar ediyoruz katılmakla diye
En iyisi ve en mantıklısı bu işi kulüpler olayına getirmek. Yazın çoğu takım Türkiye'de kamp yapıyor. Her sene türk veya türk dostu ülkelerden 1-2 takımı kampa ülkemize davet edersin veya teşvik edersin. O sırada da oynarsın. Zaten bu yapılıyor ama Avrupa takımlarıyla oynanıyor. Bu sefer Avrupa takımlarıyla değil bu yukarda bahsettiğim ülkelerin takımlarıyla oynanır. Bu bile herşey iyi giderse olabilecek bir şey diğer türlü hayalden öte gidemez.