LeloucH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam petrol olsa bile yer altı kaynakları devlete ait, halka vermezler yani. Batmanda arazisinden petrol çıkanların arazisi elinden alındı zaten
Jameika adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba ,
Yerel halkında ağzında dolaşan ve bi ara sanal basındada dile gelmiş bir haber.

Bende daha önce orada oturduğum için eminim orada PETROL var.

Sakarya / akyazı 'da petrol bulunuyor. 5 metre kadar bi sondaj atılsa su çıkıyor biraz daha dibe gidildiği taktirde petrol çıkabilir.

Nerden eminim ?

Yerel halkın dilinde dolanmış bir söylenti vardı , su için vurulan sondaj da biraz daha dibe gidilince petrol türü madde çıkmış.

Daha sonra belediyeye haber veriliyor , belediye ise (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na) bildiriyor.

Bu olaylardan sonra bölgede baraj projesi oluşturuluyor , akyazıya baraj yapılacak.

Bence petrolun bulunduğu bölge baraj denilerek avlukaya alınacak ve petrol direk devletimizin elinde olacak , halka ait her hangi bir petrol yeri olmayacak.
Ben böyle düşünüyorum.

Baraj ile ilgili haber kaynağıda mevcut :
http://www.dsi.gov.tr/haberler/2013/...ajiderivasyonu

Petrol ile ilgili herhangi bir haber yok malesef , resmen ört bas edilmiş.
Petrol dogalgaz muhendisi olarak acikliyim Oncelikle petrol emarelerinin su sondajiyla gelmesi dusuk olasiliktir muhtemelen yalan haber yada koylulerin dikkat cekmek icin yaptigi birsey olabilir. Petrolun turkiyede bulundugu derinlik en az 1500 metreden baslamaktadir ve 4000 metreye kadar gitmektedir. Tpaoda turkiyenin bircok yerine ait sismik veriler vardir ve koyluler tpaoya bu durumu bildirmislerse muhakkak yine ihtimaller dahilinde bu soylentiler degerlendirilmistir. Tpao suan ciddi ataklar icerisinde 2017 de turkiye dunya petrol kongresine ev sahipligi yapacak ve yine 2023 hedefleri arasinda petrol dogalgaz sondajlarini git gide arttiriyor.
Birkac halk soylentisini direk yalanliyim boyle seyler yok Birincisi halkimizda cok yaygin olan kuyular beton dojulup kapatiliyor vs. soylentisi Arkadaslar kuyular maliyet hesaplamalari sonucunda eger yeterli kar sagamazsa yani uretimi kapanmasina oranla zarar yaratiliyorsa kuyular kapatilir. Seneler sobra o kuyu tekrar acilip uretim debisi kontrol edilir yine maliyet hesaplanasi yapilip karar verilir. Yani beton dokulmesi ebedi surece kapatiliyor demek degil beton dokulen kuyuyu uretime acmak basit bir okaydir ki petrol sondajlarinda zaten yeralti koruma borusu cimentolamasi yapiyoruz
Ikinci soylenti ise tpao koylunun elinden parasini vermeden arazilerini aliyor muhabbeti Arkadaslar devlet arazileri ne fazlasi ne eksigi tam degerinde koykuden satin alir ve parasi odenir. Ayrica bunlarin yaninda sondaj yaptigimiz lokasyonlarib yakinlarindaki koylulere is veriyor saha bekcisi. su pompacisi vs.
Ha koylulerden ac gozlu olup kutfen kusura bakmayin, arazi degerinin cok cok ustunde fiyat cekenler oluyor. Tpao eski tpao degil ve o arazinin degerini cok cok iyi biliyor. O yuzden anlasmazliklar elbette oluyor.

Sorunuz olursa seve seve cevaplarim