Ben size uzun yıllardır Beylikdüzü'nde yaşayan bir insan olarak işin özünü anlatmaya çalışayım hocam.
Öncelikle kendim İstanbul'un en az 4-5 farklı semtinde yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki; kargaşadan uzak, güvenli ve rahat çocuk yetiştirebileceğiniz bir ortam arıyorsanız bu konuda Beylikdüzü çok idealdir. Sessiz sakin, huzurlu, son 5 yılda hemen hemen her şeyi elinizin altında bulabileceğiniz bir yer haline gelmiştir. Seneler önce hatırlıyorum Merter'de otururken ayda 1 kez alışveriş için Beylikdüzü'ne gelinir, şimdiki Carrefour'un (eski adını hatırlayamadım) olduğu yerden sepetlerle alışveriş yapardık. Hatta daha fazlası için Metro'ya gidilir oradan alışveriş yapılırdı. Avrupa yakasında yaşayan eski İstanbullular bilir mutlaka. O zamanlar İstanbul'da bu kadar çok AVM yokken hesaplı alışveriş için tonlarca yol gidilir buralara gelinirdi. O zamanlar Beylikdüzü dediğimiz yer yeşil orman gibi bir yerdi. Sadece ortasından geçen E5 karayolunun sağında Tatilya, solunda Migros ve 1-2 apartman bulunurdu. Hatta hatırlarsınız eskiden TV lerde sıkça görülen "E5 Üzerinde şok fuhuş operasyonu!" görüntülerinin %90 ı buralarda çekilirdi
Velhasıl gelelim şimdiki haline, arkadaşlar 2 önemli hususdan bahsetmişler sizin için. 1.si Esenyurt dediğimiz bölge, 2.si Innovia'nın dezavantajları.
İlk olarak Esenyurt dediğimiz bölgeden bahsedelim. Burası daha önceden Beylikdüzü'ne bağlı olan, sonra Bahçeşehir'e geçen, ardından özerkliğini ilan etmiş ve Beylikdüzü'nün hemen karşısında olmasına rağmen bambaşka bir dünyayı andıran bir yer

Şöyle ki açık konuşmak gerekirse, bundan 8-10 yıl evvel, hatta 5 yıl evvel diyeyim. Buralar gece kondularla, eski derme çatma bina ve özensiz kentleşmeyle dolu bir yerdi. Bu kısım az önce bahsettiğim yolun sağ tarafında kalan eski Tatilya'nın olduğu bölge. Yolun hemen solunda yani tam karşısı ise Beylikdüzü, burasıda Esenyurt'un aksine düzenli, tek tip yapılaşma, nezih ve çevreci görüntüsü ile hem daha elit, hemde halkı daha güvenilir ve kaliteli insanlardan oluşan bir yer. Öyle olunca bazı yatırımcılar buradaki potansiyeli ve zıtlığı fark ederek şehircilik adı altında özellikle kendi belediyelerine geçmelerinin ardından E5 e yakın olan kısımlardaki gece konduları ve eski binaları yıkarak yerlerine residence'lar inşa etti. Ancak buradaki arsa ve tapu sahipleri aynı kaldığı için içindeki insanlar pek değişmedi. Sadece E5 in sağ tarafını da sol tarafı gibi düzgün göstermeye çalıştılar o kadar. Ancak biraz içeri ya da aşağı gidildiğinde aslında bu öndeki residance'ların birer göz boyamadan ibaret olduğu görmek mümkün. Bu sebeple Esenyurt, Beylikdüzü'ne göre daha güvensiz ve tekin bir yer diyebiliriz. Henüz oturmamış ve içine gidildikçe daha da artan karmaşık bir düzeni var. Heleki evden iş yapacağım, iş yeri adresim Esenyurt gözükecek diyorsanız bölgenin sicilinden dolayı müşterileriniz sırf adresinize bakarak size kaçakçı muamelesi bile yapabilir. Bu konuda oldukça ciddiyim. Bu sebeple baktığınız site bir yana, Esenyurt'tan genel olarak uzak durmanızı size öneririm.
2. Olarak baktığınız siteye gelecek olursak... Hani demiştim ya eski haberlerde gördüğünüz yerler burası diye. O işte haberlere konu olan insanların bir kısmı ne yazık ki hala buradalar

Tercihen de innovia 1-2 hatta 3 gibi güvenlikli ve bölge için üst sınıf olan sitelerde kalıyorlar. Bu sebeple sitelere giren çıkan pek belli olmadığından arkadaşlar açık yazamamışlar fakat sizi uyarmaya çalışmışlar
Şimdi gel gelelim kanaatimce sizin için en uygun olan bölgelere. Öncelikle arkadaşların dediği gibi Beylikdüzü'nde Migros arkası, Adakent ve Bizimkent bölgeleri yaşanabilecek uygun yerlerdir. Buralarda genelde Beylikdüzü'nün eski ancak o zamanın modern binaları yer alır. Bu sebeple burada yaşayan insanlar bölgenin yerlisi diyebileceğimiz güvenilir insanlardır. Özellikle Bizimkent Beylikdüzü'nün en canlı kısmı olup çocuğunuzun sosyal yetişmesini istiyorsanız sitelerdeki oyun alanları, çevre kafeler, spor sahaları ile ideal bir yerdir. Ancak benim 2. önerim Beykent'ten yana olacaktır. Öncelikle metrobüs son durak olduğu için İstanbul içine boş koltuk garantisi ile gitmenizi sağlayacak tek yer burasıdır

2. Olarak da Beykent yeni lüks yapılaşmanın olduğu bir bölgedir ve tamamı site, residence'lardan ulaşmaktadır. Apartman dahi bulamazsınız. Burada yaşayan insanlar nezihlik olarak Beylikdüzü halkına göre bir üst kademe daha oluşturmaktadır. Aynı Esenyurt ile Beylikdüzü'nü ayıran E5 karayolu gibi Beykent ile Beylikdüzü'nü de ayıran, haberlere filmlere konu olmuş bir yerel halkın diliyle Yeşil Vadi olarak adlandırdığımız bir bölge vardır. Şimdilerde burası buradan 4 sene evvel imara yasak bölgeyken yapılaşmanın merkezi haline gelse de benim nezdim de Beylikdüzü ile Beykent arasında hala bir sınır bölge teşkil etmektedir. Burada da pek oturmanızı önermemekteyim. Özellikle şu sıralar Acun Ilıcalı'nın reklamlarında oynadığı Demir İnşaat'ın bir projesi ile oraya büyük yatırım yapılmıştır.
Her neyse gelelim tekrar konuya. Anlayacağınız üzere benim fikrimce Beykent > Beylikdüzü > Yeşilvadi > Esenyurt şeklinde kalite, güvenilirlik ve nezihlik olarak bir sıralama yapabilirsiniz. Ancak yinede oturacağınız bina, mahalle bu sıralamalarda farklılıklar yaratabilir. Bu sebeple bilen biriyle gezip görmenizde fayda var derim.
Daha fazla merak ettiğiniz konu olursa mesaj atmaktan çekinmeyin seve seve yardımcı olurum. Umarım bu yazdıklarım karar vermenizde faydası olur. Yeni eviniz şimdiden hayırlı olsun.