Konu öyle bi yere gitmiş ki herkes benzinli veya dizel araç kullanıyor lpg li araç gaza bassan gitmez frene bassan durmaz konumuna getirilmiş hiç kullanan yokmuş gibi bi algı gördüm. Eski sistem araçlarda ( karbüratör ) evet lpg cidden çekişi düşürüyor ama yeni yani enjeksiyonlu araçlarda bide aracın güçlüyse haberi olmayan şöför fark ediyorsa gerçekten ustaymış derim.
Kaliteli malzeme iyi işçilik ve zamanında bakım ile risk i minimuma indirebilirsiniz.
Eski aracım 2005 vtec aldığımda lpg yoktu ben taktım ve 1 senede benzine göre hesaplarsak masrafını çıkarttı üzerine para bile kaldı. Ben emniyet şeridinde sabit dururken harfiyat kamyonu saatte 95 km hızla gelip vurdu 30 mt ileriye uçtum çok şükür burnum bile kanamadı lpg de full depo doluydu.
Yeni aracım bundada tüp var. Bastığın zaman gidiyormu diye merak edenleri canlı test amaçlı beklerim.
Hem benzin hem lpg roll de denemesini yaptım illaki küçük bir fark oluyor ama her ışıklardanda kafada kalıcak halimiz yok o yüzden araç güçlüyse gönül rahatlığıyla tüp taktırın bakın keyfinize derim. Abimde benzinli 1,2 golf 7 var zaten onlara tüp takılmıyor ama uçak yakıtıda koysanız nafile.