Başka Hocam burada gerçekten güzel paralar kazanan arkadaşlarımız var ve seninde dediğin gibi o arkadaşlar kimseye hoca demiyorlar hatta çoğu nadiren mesaj yazıyor işine geldiği gibi r10 duruyorlar. Geri kalansa ülkemizin standart yapısı genelide 15-23 yaş arası kendisini babasıyla dedesiyle komşusuyla kıyaslayan pc format atabiliyor diye kendini hacker zannedenler. Zaten rahat ol 1 arpa boyu yol alamıyor bu tip arkadaşlar.

Tek bildikleri birilerine hocam, babam, paşam, paraya bak ne kazanmış adam vs gibi özentilik. Amaçları ayda 2-3 bin gibi rakamlara kadar ulaşmak o zaman kendi akranları içinde real de kral olacaklar.

Ayrıca bizim ülkemiz için tespitin doğru bizim ülkemizde insana ve emeğe saygı yok saygı makama ve paraya buda yozlaşmadan ileri geliyor. Size nacizane fikrim bırakın hocam diyenler hoca peşine gitsin ayda 100 lira kazananlar kitap yazsın ve bunu ayda 500 lira kazananlar alsın. Yolun yordamı budur bu şekilde gelmiş bu şekilde ilerliyor. Yabancı siteden günde 1000 lirada kazanılır bi süre hacklinkle vs ile fakat 1- 2 ay para alırsın alamazsın bu işlemi 2 kez yapsan google direk ismini zaten mimliyor daha o rakamları rüyanda göremiyorsun. e para geliyor diyede yedin 30-40 bin lirayı borcada girdin ne olacak şimdi Kısacası dostum bırak herkes birbirine hocam desin birbirini poh pohlasın. Gerçekten HOCAM USTAM denilecek adamlar r10da haftada ayda 1 mesaj atıyorlar oda bir ihtiyaçları varsa gideriyorlar muhabbetlere dahil olmada yollarına bakıyorlar.

Kişi birin hocam diyerek kitap alacaksa bırak hakediyor biraz araştırma yapıp o kitaptaki bilgilerin 3-4 katı yararlı bilgilere ulaşmak kolay bunu yapmıyor kolay yola kaçıyorsa hakediyordur. Deneme yanılma yaparak not tutarak zamana bir şeyleri yayarak sonra ortaya bir şey çıkarmaktansa kolay yolu seçiyorlar, ee benim 6 ay 1 senede test ettiklerimi 50 liraya alabileceğini sanıyorsa bırak alsın Takılma bunlara

CND adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzun zamandır bir şeyler söylemek istiyordum bu konuyla ilgili, senin mesajın vesile oldu hocam. Kusura bakma, yazacaklarım sana değil

Bizim insanımız saf, gerçekten saf. Farklı ülkelerde de bulundum, ülkemizdeki farklı şehirlerde de. En alt seviyeden, en üst noktaya kadar çeşitli insanların içine girdim çıktım işim gereği. Binlerce insanla tanıştım. Yurt dışındaki insanların yaklaşımıyla, bizim insanımız arasında uçurumlar var.

Bugün en basitinden iphone 5'ini al eline, bir kafede otur, üzerinde bir takım elbise, elinde de 50-60 bin liralık bir aracın anahtarı olsun kral gibi karşılarlar, öyle muamele ederler sana.

Yurt dışında istersen Amerika başkanı ol, adam sana her müşterisine davrandığı gibi davranır. Buna hem canlı tanık oldum (tabii abd başkanını görmedim ama onun daha önce gittiği yerlerde nasıl karşılandığını medyadan gördüm) hem de çevremde çok fazla arkadaşım var, benzer olaylara tanık olan.

Bu iş webmaster piyasasında da böyle. Adam adsense ile ayda 300-400 lira para kazanıyor, çoğu da bilindik yöntemler. Açmış 100 tane site, her biri günde 1-2 lira getiriyor ondan sonra adsense kralı gibi muamele görüyor sitede. 3 tane kitap yazıyor, sitelerden hayatı boyunca kazanamadığı parayı; milleti kekleyerek kazanıyor.

Yine seo konusunda da öyle. H*cklink'in allahını yapıyorlar, illegal ne kadar yöntem varsa deneyip 3-5 siteyi kısa süreli bir yerlere getiriyorlar. 10 sene bunun reklamını yapıp, bunun üzerinden ekmek yiyorlar.

Lafım o arkadaşa değil, illegal iş yapıyor demiyorum. Ama bu nedir yahu? Adamı forumda bir yüceltme havaları, abi abi lafı çekip durmaları. Bıktırdı inanın. Bizim bilmediğimiz ne yapmış, ne söylemiş? Google'a, Matt'e, güncellemelere laf söyleyip, argo konuşmaktan öte ne bilgi vermiş? Hangi yaralı parmağa işemiş afedersiniz.

Şirket açmış, şaibeli 100 lerce konusu var. 2 video çekti, paylaştı, google'u tiye aldı diye başınızın üstüne oturtmuşsunuz. Bu konuda bile onun üzerinden örnekler veren olmuş pes.

Google'a demediğini bırakmayıp, yine onun üzerinden ekmek yemeye çalışmak nedir o zaman? Birisi bana bunu açıklayabilir mi? Az buçuk ingilizcesi olan herkes, bugün piyasada seo makalesi yazan %70-80'lik dilimin makalelerinin çeviri olduğunu, re-write olduğunu anlar yahu. Adam 3-5 tane premium site bulmuş, oradan millete paket paket kitledi senelerce. Biraz da eski yöneticilerle arasını iyi tutup, platin alınca oldu mu sana beyefendi

Neyse ya, dediğim gibi biz ranklara, havalara, cakalara çok itibar eden bir milletiz. Senin benim bildiğimin %5'ini bilip, 500 katını biliyormuşçasına hava atıp, reklam yapmayı iyi biliyor adamlar. Helal olsun diyelim.