DedeOyuncak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar.
Elimde bir oyuncak firmasına ait bir domain var. Ben ilkte domaini almadan önce kendilerine sormamam gerekirken bile domaini almak için danıştım. Hem onların ürünlerini satmak için hemde site üzerinden hit elde etmek için. Ama sitemde hiç bir zaman için onların imajını kötüleyecek bir eylemde bulunmadım. Sonra bu adamlar herhangi birşey demediler. Devam etmemde sakınca olmadığını söylediler. Derken bende site için çalışmalar yaptırıp işime devam ettim. Sitemi zamanında hedef kelimelerde üst sıralarda çıkarttım. Satışlarım arttı ve en çok telefon siparişlerim arttı. Derken avukat aradı savcıya verebileceğini söyledi. Daha sonra bende uzlaşmaya gittim. Siteyi kapama derdine düştüler. Ama vergi mükellefiyim fatura kesiyorum ve ticaretimde hiç sorun yaşamıyorum. Sizce bu siteyi kapama hakları mümkün müdür ?
Oyuncak firması dediğine göre bunlar marka tescil ettirmişlerdir. Eğer sende onların isimleri üzerinden iş yapıyor isen dava açıp zararlarını ödetirler.Bu da senin zararına olur.O yüzden bir başka domain alıp 301 çekip kullanıcılarını oraya çekmeye bak derim.Yoksa büyük zarar edecek gibi görüyor yazdıklarına göre...
Bir ihtimail daha var mesala örneğin firmanın ismi oyuncak.net olsa senin domainin ise oyuncak.co yada org,com vb birşey olsa hak talep edemezler çünkü domainin jenerik diyebilirsin.

Eğer firmanın adını yollarsan konu hakkında araştırma yapabilirim.