İnternetten alışveriş yaparken nelere dikkat edersiniz?
Güvenilir olması, hızlı ürün gönderimi, bilinirlik.

Aslında bilinir sitelerin büyük çoğunluğunu güvenli olarak algılıyoruz. Televizyonda reklamını izlediysek, internette bir çok yerde reklamını görüyorsak o siteye "güvenilir" olarak bakıyoruz. Bu noktada önemli olan bilinilirlik

En çok hangi kategoriden alışveriş yaparsınız?
Giyim (aksesuar, üst giyim)
Teknoloji (bilgisayar, telefon ve aksesuarları)

İnternetten en son aldığınız ürün neydi?
n11.com'dan ayakkabı satın aldım.

Ve bir e-ticaret sitesinde size cazip gelen şey nedir?
Fiyatları tabikide. Kar marjı yüksek ürünleri sitenize koyarsanız insanlar mağazalardan almayı seçerler. Markafoni ayda 500.000 ürün satıyormuş. Eğer açtığım site tutacak diyorsanız "Sürümden kazanmayı" amaç edinmelisiniz. Yine indirim kuponları sitenin bir diğer artısıdır.

Şu olursa benim gözümde + kazanır diye düşündüğünüz bir şey var mıdır?
Ürün stokları çok çabuk bitiyor. Genelde seri sonu, ya da geçen senenin ürünleri satıldığı için beden yada numara bulmakta zorlanıyorum. İstediğim beden hemen bitiyor. Bu çok satar dediğiniz ürünlerin stokları fazla olmalı. Ayrıca bana özel kampanyalar olmalı. Doğum günüm örneğin 22 Nisanda ise 22 Nisan öncesi 1 hafta bana özel %10 indirim değil de daha cazip indirimler olmalı. 100 lik üründen 1 tl kazanın ama önce müşterilerin gönlünü kazanın. Cidden ufak detaylar çok daha önemli.

Hep hayalimde bir e-ticaret sitesi açmak vardı umarım başarılı olursunuz hocam. Esenle.