Anca bilgisayar başında dizi-film izleyerek *** göbek büyütüyorum.

Zeki olduğuma inandığım alan matematik ve sayısal bölümler. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden bir tanesinde bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Ama bazen gelecekle ilgili umutsuzluğa kapılıyorum. Şuan ders çalışasım bile gelmiyor içimden. Yarın sabaha integral finalim var, 2 saat bile çalışmadım. Motivasyon sıfırın altında. Geleceğe umutla bakamıyorum uzun bir süredir.

Neden zeki olduğunu düşünüyorsun diye sorarsanız, bu sene çevremdeki çoğu kişinin ağzını açık bırakan bir üniversite sınavı hikayesine imza attım. (hem üniversitede okudum, hem şuan okuduğum bölümü kazandım, çevremdeki kimsenin haberi bile yoktu sınava girdiğimden - ve gerçekten çok az çalıştım, ocak ayında başladım çalışmaya).

Bu seneki sınavı biliyorsunuzdur belki, 2013 LYS'si, türev-integrali çok kasmışlardı. Ben türev-integralde yanlış hatırlamıyorsam ya full çektim, yada 1 yanlış yaptım. Yani kazandığım bölümü kazanmama türev-integral yardım etti. Ama şuan o dersleri okuyasım bile yok.

Dersin başına oturuyorum zorla, bir düşünüyorum bunlar benim nerede işime yarıcak diye. Sonra haber okuyorum, 15 yaşında çocuk şöyle bir uygulamayı şu kadar milyon dolara sattı vs. diye. Düşünüyorum acaba bu çocuk integral biliyor mudur. Ben LaGrange diye bir metodun yapılışını ezberlesem ne olacak ezberlemesem ne olacak.

Ama işte konu başlığına şimdi dönüyorum. Her ne kadar sistem üzerinden başarılı bir şekilde yürümüş olsam da sisteme laf söylüyorum, ama sistem dışında da bir başarım yok. Kendi çapımda yazılım öğrenmeye çalışıyorum okuldan bağımsız olarak. Okulda da öğretiyorlar, kendim başka dile çalışıyorum felan. Ama bazen yazılımın konuları hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. GUI ile anca daha text yazma tarzı yerlere gelebildim. Çok ağır ilerliyorum, sınıfımızda yazılım bilenler var.

Sonra YouTube'da bazı kanallara giriyorum, benim yaşıtım birisi var mesela, adam 3 tane yazılım dilini anlatan video'lar yapmış. Gerçekten hepsini de biliyor, onun dışına hobileri felan var, onlarda da çok başarılı. İngilizcesi büyük ihtimal benden iyi.
Böyle tipleri görünce daha da kötü oluyorum felan.

Yani kısaca şuan hayata bakışım şuan yukarıda görünen r10 maskotundan daha olumlu değil.

Öyle içime mutsuzluk çöktü yine, paylaşmak istedim.