FireFox fanatiklerine merhaba
az önce 29 un ilk versiyonunu kendi içinden 29.0.1 e güncelledim. bundan önceki alfa ve beta serisilerinde sürekli tab sorunu yaşıyor idim. bu versiyonda o sorunun kalmadığını farkettim
güncellemeyi kendi içinden yaptığımı tekrar belirtiyorum.
şimdi mozillanın ftp sinde 30.b5 versiyonunu gördüm ve zip olarak da bütün dillerde eklenmiş
her 2 dil de indirme yapıp denedim
yalnız bu indirdiğim ile şuan size konu yazdığım biraz farklı çalışma olarak.
bu bir portable versiyon ve root dizinde firefox portable.exe si bulunmakta ve gerekli dosyalar ise alt dizinlerde yer alıyor. dolayısı ile firefox.exe de alt dizinde.
malum portable programları paylaşan siteden indirip kullanabilir veya güncelleyebilirsiniz. Bu arada o sitede Türkçe versiyon olmadığını ancak bir eklenti ile Türkçe menülere sahip olabileceğinizi de hatırlatıyorum. Ben çok iyi ingilizcesi olan biri dğeilim ama hiç olmazsa Türkçe versiyondan çok daha hızlı ve sorunsuz kullanabiliyorum ing versiyonu. çünki anlamadığım kelime veya cümlenin karşılığını bulabiliyorum sözlükte. Ama Türkçe versiyondaki kelime ve açıklamalar için bir sözlük bulamadım anlayabilmek için.
peki mozilla nın ftp sinde alınanda ne varki kullanmıyorum ?
öncelikle ftp den inen zip içinde bir portable exe yok direk firefox un kendi exe si var ve çalıştırıyorsunuz. Dolayısı ile taskman da 1 adet firefox a ait exe çalışıyor. plugin için olan exe yi saymıyorum.
bu ftp den indirdiğim 30.b5 versiyonu ile r10 nun bile ilk açılışı aşırı yavaş
febe ile restore işlemi yapmak istediğimde ise özellikle bookmark ları hiçbir şekilde restore edemedim. bende eski klasik metod ile yedek alıp bu yeni versiyona yükledim. history (geçmiş gezintiler) onu da uzun süre beklememe rağmen gelmediğini farkettim. ve restore işlemi esnasında da pc de bir donma ve açık program ekranları arasında geçiş sorunu oluşturuyor.
o kısımdan da vaz geçtik
addblock eklentisinde de sorun çıkıyor.
misal.. bir sayfada bir reklamı engellediniz. sonra aynı sitede başka bir tab da yeni sayfa açtığınızda o reklam aktif olarak geri geliyor. sonra yeni sayfayı reload yaptığınızda o reklam block oluyor buda garip bir sorun tabiki.
bunlarıda geçtik ve firefox u kapatmak için taskman dan kill etmek istedim. neden kill ediyorum onu açıklayım. firefox u normal kapatma işlemini yaptığımda aktif açık tab ları kapatmak istiyor. tabi siz onları kapatmadan fireofx u kapat diyebiliyorsunuz ama sonra yeniden firefox açtığınızda kapatma dediğiniz o sayfalar bazen açık olarak gelmeyebiliyor. kısacası o her zaman çalışmayabiliyor. bende firefox u taskman dan kill ederek son açık sayfalara için recovery işleminin aktif gelmesini sağlıyorum. neyse
firefox.exe yi kill ettim taskman dan ve firefox kapandı ama bu sefer de ekrana pluginexplorer için hata mesajı ve işlemi durdurmak hata çözümü aramak gibi bir ekran geliyor ki..... hiç hoş olmayan bir hata daha.
çözümü varmıdır veya nedir bilmiyorum. araştırmadım da ama sonuç olarak mozillanın ftp sinde 30.b5 versiyonu ile ilgili yaşadığım sorunları paylaştım
şuan 29.0.1 versiyonu kullanmaya başladım. b5 e göre çok hızlı ve bahsettiğim sorunlar mevcut değil.
sizlerden de benzer sorun ve çözümler - ilk izlenimleri bekliyorum
özellikle 64 bit versiyonu çok detaylı inceleyip bilgilendirebilecek birisi olursa gayet iyi olurdu
selamlar
o versiyon