Ben dizel öneririm. Benzinli motorlar en fazla performans ve haz alabileceğiniz motorlardır. Fakat benzin pahalı olduğu için pahalı geliyor lpg takıyorlar. Lpg en az performans ve haz alabileceğiniz yakıt türüdür ve benzinli motorlara uygulanır. Ekonomik gibi görünür ama arabadan arabaya yoldan yola değişebilir sürekli benzinliğe uğramanız gerekir. Ama düz yollarda sakin kullanıcıysanız lpg en idealidir benim için. Dizel motorlar daha az yakıtla daha çok yol yaparlar mazot fiyatları benzinden daha aşağıdadır. Dizel araçlarda turbo olduğu için belli devirler arası zevklidir yokuşlarda da bayılma yapmaz. Dizel düzgün kullanımda daha ekonomik olabilir lpgden. Tekrar belirtiyorum ki eğer benzin pahalı geliyorsa lpg yerine dizeli tercih edin. Sıfır araba fiyatlarında arada 10 milyar gibi rakamlar olsa bile dizel aldığınızda pişman olmazsınız. İkinci el tercih edecekseniz araba çok yeni olmadığı sürece arada pek fark olmuyor. Ayrıca depoda kapalı durduğu için öyle gözle görüşecek hissedilecek aman noldu buna diyecek kadar uçma buharlaşma olmaz. Hatta hiç olmaz diyecek kadar azdır. Öyle bir şey yok yani.
Toplamak gerekirse ben dizel öneririm ama dizelci dizelden benzinci benzinden vazgeçmez kolay kolay. Eminim ki bir arkadaşımız da gelip benzinin verdiği o keyiften vs. önerecektir.