CtrlInformatics adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kullanmak zorundaysa alır, para kazanıyorsa lisansı almak zorunda. Sadece CAD/CAM devleri değil, Adobe, Microsoft, Oracle gibi farklı alanlardaki yazılım devleri artık bu konularda hassas davranmaya başladı. Bu durum onların yanında ufak görünen bizim gibi yazılım firmalarınıda etkiledi. Özellikle BSA gibi uluslararası bir kuruluş arkamızda olunca nasıl anlatayım güç geliyor, artık başın dik giriyorsun lisanssız kullanım yapan işletmeye. Eskiden girerdin bi dövmedikleri kalırdı. Felsefe ortak; para kazanıyorsan payımızı vereceksin. Doğru olanda bu. Sen benim programımı kullanarak para kazan, ben sinek avlayayım. Para ödeyen müşteride rahatsız bu durumdan. BSA son zamanlarda denetimleride arttırdı, bana göre iyide yaptı. Pek çok irili ufaklı firmanın lisans almak için koşuşturduğunu biliyorum. Baştan planlanmalı bu işler, lisansa ayıracak parası olmayanlarda açık kaynak sistemlere yönelsin.

Fakat BSA ne kadar etkili olsada bu durumun önüne ancak bizler geçeriz. Her önüne gelen format atar, istneilen programları bedava kurar, lisanssız kullanım yaparsa lisanslar yerine cezalarla zengin ederiz firmaları. Birazda bizlerin hassas davranması lazım.
haklısınız hocam her ne kadar hassak davranırsak davranalım çalıştığımız firmaların uzman IT elemanları mevcut onlar bile bile yüklerken kullanmada problem görmüyorum örneğin şirket 8 bin TL lik iş istasyonu pc alıp 1 projeden 15 milyon € alır gidipte kullandığı programı lisanslamaz benim firmam gibi cezayı yerler lisansıda alırlar, 2011 yılında türkiyede lisanssız kullanım oranı %63 imiş tabi denetlemeden yırtanlarda var ne kadar etik olmasada türkiye böyle arkadaşta işte yanlış söylemiş ceza kelimesini program 2013 sürümü 2013 crackli sürümünü indirdiğinizde professional olarak indirmiş oluyorsunuz normal fiyatı 2x yapıyor professional olduğunda flow motion ve 1-2 eklenti daha yüklüyorsunuz fiyatı 16 bin $ a çekiyor tek lisans bedeli dahada ucuz aslında