CtrlInformatics adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben ceza demedimki, yanlış anlaşıldı sanırım. BSA'nın denetimlerini çok iyi bilirim. Kaldırtıp kullandırmama konusu BSAnın elinde değil. Hukuk davasının cezai sonuçlarından biri olarak verilir ama çok çok düşük bir ihtimaldir ki ben bile tazminat yoluna gidiyorum. 5846 ihlali durumunda yapılması gerekenler başlıklı makalesi var telif hakları genel müdürlüğünün. Orda tecavüzün men'i dediği şey yazılım eserleri için bu durum.

Diğer yazdığımız şeyler aynı fakat karışık yazdım sanırım. Ceza olmadığını ilk paragrafta söyledim. Cezayı ancak hukuk davası sonunda max. rayiç bedelin 3 katı kadar yer.
belki bende yanlış anlamış olabilirim hocam,firmanın sektörü belli olduğu için firma 1 ay kullanmaz 3 ay kullanmaz 4. ay tekrar kullanır o yüzden her halukarda o lisansı aldırtıyorlar,
Mütahihitlik ve mühendislik firmasında çalışıyorum 3 hafta önce istanbul merkez ofisimize baskına gelmişler sadece autodesk-autocad programı için 11 adet bilgisayarda laptop masaüstü bilgisayarlar dahil crackli kullanım tespit etmişler(1 masaüstü eski bilgisayarımdı kabloları sökülmüş halde sadece masanın üstünde duruyormuş onu bile açtırmışlar) 3 gün içerisinde 120 bin TL ceza + lisans ücreti dahil fiyat gelmiş sonradan öğrendiğimde 120 bin TL anlaşmalı fiyat imiş demek istediğim Dassault Systemes ve Autodesk firmaları dünyada mühendislik alanında önder olduğu için bu konudaki hassasiyetleri aşırı yüksek