- Mesleğin geleceği hakkında ne düşünüyorlar?
Bilgisayar mühendisliği demek , evlerinizde kullandığınız bilgisayardan ibaret değil. İçerisinde beyin olan ve programlanabilen her şey bilgisayar müh. alanına girmekte. Yeni çıkan araçların beyinlerinin programlanması, akıllı televizyonlar, telefonlar bilgisayar müh. alanları içerisinde yer alıyor. Ancak Türkiye şartları gereği hiç bir bölümün garantisi yoktur. Kendinizi geliştirdiğiniz sürece işsiz kalmanız zor ancak okulda verilenlerle yetinip üstüne birşeyler katmazsanız işiniz zor. Bu her bölüm için geçerli. İster makine müh. ol ister elektrik-elektronik mühendisi kendini geliştirmedikten sonra hedeflediğin konuma gelemezsin.

Bu arada "benim bi komşum, akrabam var" gibisinden başlayıp , "şu kadar yıldır iş bulamıyor" ile biten halk efsanelerine kulak asmayın. Her yerde bu tiplerden mevcut. Tıp okumak istiyorum deseniz, benim bir komşum var hasta yakınları tarafından dövüldü şuan komada diyen kişilerde çıkacaktır

- Vakıf üni mi devlet üni mi tavsiye ederler
Eğer iyi bir vakıf üniversitesine gitme imkanınız varsa tercihinizi bu yönde yapabilirsiniz. Tavsiyem Bilkent üniversitesi
ancak sıradan vakıf üniversitesine gitmeyi düşünüyorsanız, devlet üniversitelerini tercih etmenizi tavsiye ederim.

Üniversite tercihi yaparken göz önüne almanız gereken en önemli nokta Üniversitenin sanayi işbirliği olup/olmadığıdır. Puanlara kesinlikle aldanmayın. Bir üniversitenin puanını belirleyen, o üniversitenin kalitesi değil, bulunduğu şehir ve tercih yapan öğrencilerdir.

- Burs kesme durumu nedir? bildiğime göre bazı ünilerde kesilmiyor.
Eğer devlet bursu alıyorsanız, ortalamanız 2'nin altına düştüğü taktirde bursunuz, geri ödemeli krediye çevrilecektir.

- Eşit Ağırlık çıkışlı öğrenci zorlanırmı?
Sayısal mantık yürütebilme beceri olan bir öğrencinin sayısalda çok zorlanacağını sanmıyorum. TM bölümü okuduğunuz için matematik temeliniz ve eğitiminiz bulunmakta. Eğer matematiğiniz iyi ise fizik ve kimyayı da yapabilirsiniz.

- okuduğunuz yerden memnun oldunuzmu?
Tavsiye edebileceğim üniversiteler
-ODDÜ, İTÜ gibi baba üniversiteler var, onları zaten tavsiye etmeye gerek yok. Kaliteleri ortada. Onlara göre daha geri planda kalan ancak kaliteli bir eğitime sahip olan üniversiteleri söyleyecek olursak;
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Sakarya Üniversitesi
Fırat Üniversitesi
Erciyes Üniversitesi