aGeneL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sana dışardan enerji harcamadan çalışacağını kim söylüyor ? tabii ki imkansız. Burada tartıştığımız manyetik alan kuvvetini, kinetik enerjiye çevirmek. Bu kinetik enerji ile elektrik enerjisi üretmek.
Bence sen bizi yanlış anlıyorsun.
Bakın şimdi yapılabilir gibi konuşuyorsunuz, böyle bir şeyin örneğini görmedim yüzlerce tasarım inceledim hiç biriside aynı sorundan dolayı çalışmıyor. Mıknatıstan çıkan enerji musluktan akan suya benzemiyor. Ben alayımda bunu kullanayım diyemiyorsunuz. Yani yeterince bilgi sahibi misiniz? Ne tür araştırmalar yaptınız? Ne tür elinizde çalışmalar mevcut? Sorunları biliyor musunuz? Bunları bilmeden çalışabileceğini varsayıyorsunuz ve üretilen enerji maliyetine değmeyecek gibi erken bir kanıda bulunuyorsunuz. Oturdunuz düşündünüz videolara baktınız kafanıza yattı hemen çalıştırdınız maliyet hesabını da oturup hesapladınız ve değmeyeceğini buldunuz!

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/pdf/devridaim.pdf
7. sayfada mıknatıslar hakkında bilgi mevcut. Şimdi bu yazıda hiç birisinin diğerinden farkı yoktur, gerek yer çekimi olsun gerek mıknatıs enerjisi olsun fark yoktur. İstediğin kısımdan başla okumaya. Sadece mıknatıs değil diğerleri üstünde de çalışma yaptım hepside dengeyi bulana kadar çalışabilir ancak buda kısa bir zaman dilimidir. Mıknatısı geçelim zaten 10-20 yıllık zamanlarda geliştiler, yer çekimi makinesi uzun bir süredir bir çok kişinin aklına gelmiş ve sayısız tasarımlar yapılmıştır. Sen otur 1 milyar tasarım çiz dene, çalışma prensibini değiştir, tasarımı değiştir fark eden bir şey olmaz.

Sorun nasıl yaptığınla ilgili değil sorun çalışıp çalışmayacağı yani fizik kuralları ile ilgili. Bak sana hepsinin çalışma ilkesini kısaca hemen sadeleştireceğim, sen bunu istersen alla pulla, istersen elektromıknatıs bağla, istersen dışarıdan enerji ver, istersen yaylı bir sistem yap ne yaparsan yap olay şudur. Havadan bir nesneyi bırakırsın ve düşer, düşerken kazandığı enerjiyi de kullan ve kısa süreli lamba yak. Sen bu nesneyi tekrar havaya kaldırmak için yine aynı oranda enerji harca malısın! Bu mümkün değil ister mıknatıs kullanarak yap ister başka bir şey. Sorun yoktur burada basit bir fizik kuralı vardır. Sen nesneyi havaya kaldırırken, düşürken olduğundan daha az bir enerji harcarım diyorsan zaten fizik kurallarını bir şekilde ihmal etmelisin yada bu yönde yeni bir şey icat etmelisin ki zaten o zaman motora falan da gerek kalmaz direkt olarak enerji üretebilirsin basit yöntemler ile.