Merhaba,
Bilgisayarımın yavaşlığı ve kasma sorunu hakkında bilgi almak istiyorum.
Öncelikle belirteyim format ve combofix tarzı öneriler yapmayın çünkü bunları daha önce yaptım ve sorunlarım daha yeni format atılmış halinde de mevcut.
İlk olarak bilgisayarımın özellikleri düşük bunu zaten biliyorum fakat yine de bu kadar kasması garip bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum.

PC Özelliklerim:
Intel Pentium D 2,80 GHz işlemci
Geforce 9600 GT (1 GB) Ekran kartı
2 Gb ram
Asus p5kpl-cm anakart

Sorun şu ki bilgisayar ekran kartının kullanıldığı her uygulamada aşırı yavaşlıyor.
Örneğin dizi-film izlerken ya da youtube'da kısa videolar izlerken videonun hangi kalitede olduğu önemsiz bazen sorunsuz izleyebilirken genelde kasarak izleyebiliyorum ve flash playerin kullandığı işlemci %50 civarında
2. örneğim oyunlarda gereğinden fazla kasıyor , özellikle Knight Online oyuncusuyum biraz efektlerin arttığı bölgelerde oyun donmaya başlıyor , mage nova atarsa 1-2 sn lik donmalara kadar gidiyor bu iş. Sadece USKO'da değil ko nun en eski sürümlerindeki (1299) PVP server'larda da aynı durum söz konusu. Diğer oyunlarda da aynı sorunlar söz konusu ve işlemci kullanımları çok yüksek değerlerde.

Özellikle işlemcimin çok düşük olduğunu biliyorum fakat knight online gibi düşük grafikli bir oyunda ve sadece bir video izlerken bile bu kadar kasması bence bu düşük özellikteki bilgisayara göre bile abartı.

İşletim sistemi olarak hem xp 64bit hem w7 64bit yüklü sorun işletim sistemlerinde yada benim kullandığım .iso larda değil.

Ayrıca garip olan diğer parçalara kıyasla ekran kartım bilgisayarımın en iyi parçası dışarıdan bakıldığında bu bilgisayara göre de çok iyi bir ekran kartı fakat neden böyle bir sorun olduğunu bir türlü çözemedim.

Eskiden tabi üzerinden uzun zaman geçti pes 2010 vs. çok rahat oynayabiliyordum (Tahmini 3-4 yıl önce) sonra birden bire böyle durumlar oluşmaya başladı ve her oyun ve flash player'da böyle kasılmalar mevcut.

Acaba bu durumun bir çözümü var mıdır ?

Önerilerinizi bekliyorum.

Not:
Konunun aynısını DH'e de açtım maksat daha fazla kişiden tavsiye alabilmek için.