Corydoras adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Taşeron işçi olayını asıl siz bilmiyorsunuz bence.Madencilik sektöründe çalışan A firmasında yine madencilik sektöründe çalışan B firmasının adamları çalışıyorsa onlar taşeron işçi olur.Fakat maden sektöründe çalışan A firmasında atıyorum elektrik sektöründe çalışan B firması iş yapıyorsa elektrikle ilgili o firma taahhüt firmasının işçileri olur.
Kadrosuz fakat günlük yevmiye usulü çalışan işçiler varsa ki muhakkak vardır sigortaları yine Soma Holding tarafından ödeniyorsa onlarda taşeron değildir.Siz bu sınıftaki işçileri taşeron olarak görüyorsanız yanlışınız var.Soma Holding adı üstünde şirketler grubu.Yine sigortaları kendilerine ait bir firmadan gösteriyor olabilirler.Kağıt üzerinde taşeron görünürler ama yine grup şirketlerinden biri olduğu için taşeronda sayılmazlar.

Bu arada yorumlarımdan sanırım yandaş görünüyorum tam tersi ne hükümeti savunuyorum nede maden işletmecisini.Zaten aynı b..kun laciverti ikiside.Benim zoruma giden acılar bu kadar tazeyken insanlar birşeyler yapmaya çalışıyorken bu duruma çomak sokulması.Kusura bakmayın sizde onlardan biri olarak göründünüz gözüme.Raporlar tamamlansın herşey ortaya çıksın sizinle bir daha tartışalım bu konuları.

Selametle.
Çalışanlar taşerondur ıspatlanmıştır.
sigortalarını firmanın yatırması bir şeyi değiştirmez, zaten taşeron olduğu belliydi
kısaca

bir kurumda çalışan özel güvenlik veya temizlikçilerin firmaları kurum tarafından ödenmesi onların taşeron olmayacağı anlamına gelmez

şuan adliyelerde hastanelerde okullarda uygulandığı gibi

ben bir sıkıntıyı dile getirdim çomak sokanlar hayindir , menfaatçidir

inş gerçekler suçlular ortaya çıkarılır.