Protein tozunun sağlığa zararı var diye bir durum yok. Bu ürünleri kullanıp ölen insanlar var siz bunlara hitaben sanırım böyle bir kanıya varıyorsunuz. Fakat onlar genelde merdiven altı satıcalarından yada dandik marka kullananlar oluyor. 1 yılı aşkın süredir spor yapıyorum başladığımda 1.94 boy 75 kilom vardı. 4 farklı karbonhidrat kullandım , aminoasit kullandım , 2 farklı protein tozu kullandım , protein bar çikolatalarından yedim hiç birininde bir zararını görmedim. Bu ürünlerin faydası da tamamen metabolizma ve kendin ile alakalı olumlu sonuc verıyo veya sonucsuz kalıyor. Bu nedenle belirtildiği gibi bu konuyu 16-17 yaşında okuyanlar var dıyerek onları bu tür şeylerden sanki cok zararlı birşeymiş gibi bahsetmek de çok doğru değil. Ben karbonhidrat ve duzenlı spor ile 5 ay da düzgün bir vücuda sahip oldum karbonhidrat sayesınde 15 gunde 7 kılo aldım daha sonra duzenlı olarak arttı. Karbonhidrat kilo almaya , Protein ise çalıştığında oluşan kasın vücutta kalma oranını artırmaya yarar başka da bir extra görevleri yoktur. Parası varsa gitsin kullansın istediği vucuda daha erken ulaşır. Parası yoksada doğal yolla çalışır oda biraz zaman alır tek farkı bu.