güldürebildiysem ne mutlu

brute force ile kırmanın aynı anlama geldiğini düşünmediğini varsayıyorum;
şahet benim n uzunlugunda yazmış olduğum bir makaleyi, fixed uzunluktaki md5 + salt bir fonksiyon sonucundan plaintext'e çevirebilirsen şuan yapmakta olduğum hereyi bırakıp hayatımın sonuna kadar sana çay kahve servisi yapabilirim
benimde daha önceden dediğim gibi, şifrenin aynısından bulmakta çok hash değeri aynı olan çoook farklı bir şifre bulma ihtimalin daha yüksektir. Ayrıca rainbow listlerde dal&sarkar+k3ar4tal+kalIkaR3kartalG3kah*kardalsa-kar tarzı zooor bir şifreyi bulsan bile salt işini nasıl hallediceksin bilmiyorum ve bu saltlarda fotolardaki gibi "bi gauss atiyimde gitsin şu noiseler" tarzı bi salt değildir sanırım
verdiğiniz makalede collusion bulmaktan bahsetmektedir, şahet konuştuğumuz konu message authentication olsaydı, çok işe yarar birşey olabilirdi. Ancak şu durumda saltlı bir md5 için geçerli değil bu
Zaten saltlı kırarım demedim, fark ettiyseniz iki mesajımda da bende saltı savunuyorum. Ama pure MD5, iyi bir rainbow list yardımı ile kırılır. Böyle de kabulse ben limonataya kabulüm.