BTHN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@bayraktar

Merhaba, node.js yapacağınız bu tarz uygulamalar için belkide en kolay şekilde halledebileceğiniz yapıyı sunuyor.

Kurulum vs. gereksiz geliyor diyorsunuz, fakat zaten kullandığınız php-mysql vs. bunların hepsi de bir kurulum sonrasında çalışan sistemler Yani olay işin otomasyon kısmının olmaması ki şahsen bir servera node.js kurmak bana göre 0'dan php-mysql vs. kurmaktan çok daha basit.


Sizin istediğiniz şey sürekli mysql'e gidip sorgu yapmak yerine orada değişiklik olduğunda sayfada real-time göstermek.
Mongodb kullansanız bunu çok rahatlıkla yapabilirsiniz, çünkü yazılan mongodb paketleri yazma loglarını inceleyip sadece değişiklik olduğunda çalışabilecek callbackler yazılmasına imkan tanıyor.

Ama ben illa mysql kullanıcam deniliyorsa yine bu tarz bir sistem yapılabilir, size basitçe izah edeyim :


Php tarafında mysql işlemi yaptığınızda node.js tarafını bir ara servis ile bilgilendirmesiniz.

Örnek olarak bir insert işlemi yaptığınızda ya node.js tarafında bir çok basit bir rest api olusturup get-post request ile haber vereceksiniz, ya da php ve node.js in anlık olarak beraber kullanabileceği bir in memory data store ( redis, memcache vs. ) kullanıp mysql'e yazma işlemi yaptığınız zaman buralara veri ekleyip node.js tarafında takibini yapacaksınız.


Ama inanın node.js gereksiz demeniz tamamiyle gözünüzün korkması veya yeni teknolojiye çekinmeniz vs. sebeplerden dolayı, deneyin 1-2 proje yapmaya çalışın hoşunuza gidecektir
CodeS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam şöyle bişey deneyin

örnek yeni içerikler eklendiğinde son eklenen içerik x.txt isimli dosyaya tarih yazılsın mesela
tarihde:201405162212 gibi yıl ay gün saat dakika şeklinde

birde sizin bu sürekli güncelleyeceğiniz sayfada son veriyi çektikden sonra

y.txt isimli, dosyaya yine
tarihde:201405162225 yukarıdaki gibi tarih verisi girilsin

sonrasında ister javascript ister php ile öncelikle x.txtdeki veriyi sonra y.txtdeki veriyi alın
sonra büyük küçük biçiminde karşılantırın
eğer x.txt y.txtden büyükse verileri tekrar çekip güncellesin




böyle bir mantıkdan sistem istiyorsunuz mantık ve yapım açısından çok basit yukarıdaki mantığı kavradıysanız eğer
Merhaba Arkadaşlar,

önerileriniz için teşekkür ederim.

websocket sistemi benim sistemde sadece veri çekme işini yapacak veri girme veya güncelleme silme kısımları yine standart php + html form sistemi ile yapılacakdır.