Jean adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avrupada insanlar günü birlik yasiyorlar oyle ev alayim sunu alayim bunu edeyim yok. adamlar her yil dunyanin farkli bir ulkesinde tatile gidiyorlar dunyanin mali dunyada kalir misali. kültür farki var, kimi egitimi icin para harcar kimisi gezmek dolasmak yemek icmek icin biz turklerde bir genc dügünü icin afedersiniz esek gibi calisir nisandi kinaydi kivre yemegiydi arabasi dugun salonu takisi vay babam vay

avrupali dügünü bizimki gibi oyle satafatli degil tv her gördügünüze inanmayin evlenme zamanindaki erkege kadin elbisesi giydirirler ki gelenekleri boyleymis parayi denklestirmek icin ne parasimi arkadaslarla bekarliga veda icin

giderler belediye nikah kilarlar sonrada bir balayi oldu bitti masallah

kolay gelsin sana simdiden isin zor senin
Çok yanılıyorsunuz. Hangi ülkeydi tam bilmiyorum ama kesin çekik gözlülerin olduğu bir ülkeydi. Gelin alma sırasında gelin evden çıkana kadar belirli aralıklarla altın kolyeler yola koyulur (masrafı sen düşün). Senin o dediğin filmlerde oluyo genellikle yalnız diğer dediğine katılıyorum. Mesela bizim ailelerimiz "oğlana şuna alayım, ev alayımda ben vefat edince rahat etsin" gibi şeyler düşünürler ve genellikle yaparlar sırf biz evlenince rahat edelim diye. Ama avrupa da kesinlikle böyle bir şey yoktur. Herkes kendinden sorumludur.