Darklord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlgili firma biziz zamanım kısıtlı olduğu için hemen arkadaşa detaylı bir şekilde yazayım ilgili arkadaşlarda açıklarlarsa daha mantıklı olur.

İlgili kişinin sitesinin ciddi derecede requestleri geliyor zaman zaman.

http://prntscr.com/3jkt52

Şekildeki gibi.

Aşırı sorgu işlem trafiğindenden dolayı SAS disklerin IOP değeri düşük olduğundan sunucu load yapıp belirli bir zaman sonrasında rami fulluyor.

Bunu daha hostinginden daha geçmeden almadan önce SSD diskin faydalı olacağını VDS sistemlerinde SAS diskin olduğunu bunun yetersiz olacağını belirttim.

Satın almadan önceki mesajım defalarca belirttim kendisine;

"
Posted on Wednesday 14th May at 02:06
VDS 'de SAS disk var, performans olarak SSD daha iyi VDS dersen VDS 2 gün sonra SQL ile alakalı neden böyle vs. derseniz değişiklik sağlamam bilginiz olsun. "

Çünkü ilgili sitenin tüketimi ciddi derecede zaman zaman artıyor. SSD diskteki okuma yazma hızı sayesinde load yapmayacağını daha performanslı olabileceğini anlattım.

Kısacası anlattığı gibi basit bir WP sitesi mevzusu değil resimdede gösterdim. Özelliklede ilgili siteyi suspend ettim, akabinde açıp kontrol edebilirsiniz diyede uyardım. Site açıldığı an load yapıyor.

Kısacası öneri kabul etmeyip istediği gibi iş yaptığı için mağdur durumunda.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:31:18 -->-> Daha önceki mesaj 02:30:38 --

Açıklamam sorularına cevap olur sanırım Arif.
Performans ve disk konusunda haklısın onur ama ram konusunda açıklama şu olmalıydı.

''Host sunucumuzda litespeed kullanıyoruz, sizin alacağınız sanal sunucuda apache web server çalışacak, haliyle host sunucumuzdaki ram kullanımının kat kat fazlasını yaparsınız"

Sonuçta bu site hostta barınıyormuş sorunsuz şekilde, host sunucusu yazılımsal olarak daha iyi durumda ve daha iyi konfigüre edilmiş halde, sanal sunucuda ise yönetim müşteridedir muhakkak. Dikkat edersen verdiğin top çıktısında disk tarafında bir darboğaz görünmüyor, php istekleri oldukça fazla bunuda müşteri litespeed lisans alarak hafifletme yolunu tercih edebilirdi.

Tabi burda kimse suçlu değil, müşteri sanal sunucu tercihi yapıyorsa yönetimi konusundada firmanın prosedürlerine uymak durumunda, firma hallederiz çözeriz kontrol bizdedir diyorsa orda sıkıntı başlar, senin için yazmıyorum a,b,c firması içinde aynı şeyler geçerli. Müşterinin hiç bilgisi yok ise en azından yol gösterilebilir ve açıklama yapılabilir.