Disk konusunda Sas diskler dakikada 15bin dönüş yaparak hız olarak sata disklere göre çok daha performanslı ve sağlamdır. SSD disklerde ise mekanik aksam bulunmaz ram gibi düşünün performansı iyidir.
Ama herşey iyi bir yapı şahsen ben bizim yapıda sata raid 10 diskleri ssd ile cache yaptığım için performans sasdan çok daha iyi oluyor. Size iki sıralama yapayım;
Sağlamlık; 1. Sas, 2. ssd, 3. sata
Performans; 1. ssd, 2. sas, 3. sata
Ama size niçin ne önerdiklerini öğrenmek lazım, bi nedeni mutlaka vardır.
Edit: açıklama gelmiş
Bende kendisine bunu söylüyorum. Sağlamlık konusunda sıkıntı yok çünkü SSD yapısıda raid kullanıyor.
Lakin SAS 'daki peformans arkadaşın işine yarayacak bir durum değil. Zaten verdiğim resimdeki tüketim basit bir WP sitesine değil bildiğiniz forum sitesi. Zaman zaman ciddi çıkışlar yapıyor. Daha almadan hizmeti dile getirdim ki kendiside inkar etmeyecektir ticketi.
Çıkışı yaptığı zaman site ciddi tüketime geçiyor. Resim zaten çok açık belli ediyor. Bundan sonrasında da tüketim noktasında rami full ediyor. SSD buna nazaran daha iyi ve verimli olabileceğini defalarca kez söyledim.
Kendisinin ürettiği yol haritası bu uyarılarıma rağmen SAS disklerde php çalışmazmı diyor. Sorun php / SAS ilişkisi değil sizin kullanımınız ve ihtiyacınız diye çok kez açıklama yaptık. Sanırım kendisini inandıramadık size sormak istedi. Gerisi sizlerin yorumuna kalmış.