İlgili firma biziz zamanım kısıtlı olduğu için hemen arkadaşa detaylı bir şekilde yazayım ilgili arkadaşlarda açıklarlarsa daha mantıklı olur.

İlgili kişinin sitesinin ciddi derecede requestleri geliyor zaman zaman.

http://prntscr.com/3jkt52

Şekildeki gibi.

Aşırı sorgu işlem trafiğindenden dolayı SAS disklerin IOP değeri düşük olduğundan sunucu load yapıp belirli bir zaman sonrasında rami fulluyor.

Bunu daha hostinginden daha geçmeden almadan önce SSD diskin faydalı olacağını VDS sistemlerinde SAS diskin olduğunu bunun yetersiz olacağını belirttim.

Satın almadan önceki mesajım defalarca belirttim kendisine;

"
Posted on Wednesday 14th May at 02:06
VDS 'de SAS disk var, performans olarak SSD daha iyi VDS dersen VDS 2 gün sonra SQL ile alakalı neden böyle vs. derseniz değişiklik sağlamam bilginiz olsun. "

Çünkü ilgili sitenin tüketimi ciddi derecede zaman zaman artıyor. SSD diskteki okuma yazma hızı sayesinde load yapmayacağını daha performanslı olabileceğini anlattım.

Kısacası anlattığı gibi basit bir WP sitesi mevzusu değil resimdede gösterdim. Özelliklede ilgili siteyi suspend ettim, akabinde açıp kontrol edebilirsiniz diyede uyardım. Site açıldığı an load yapıyor.

Kısacası öneri kabul etmeyip istediği gibi iş yaptığı için mağdur durumunda.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:31:18 -->-> Daha önceki mesaj 02:30:38 --

Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çorba olmuş durum biraz.

Ram bitmiş demişler, ssd de böyle olmazdı demişler ssd ile ram bitmesi arasında nasıl bağ kurmuşlar karışık bir durum hostta kalsaydınız keşke, vps-vds e geçip ve rayına oturtma konusu uğraştırıcıdır, hele birde sunucu yönetimi konusunda hiç bilginiz yoksa herşeyi firma halletsin diye yola çıkarsanız yarı yolda kalırsınız.
Açıklamam sorularına cevap olur sanırım Arif.