Ben nofollow link alıyorum. Çünkü bir link çalışması yapmadan önce mantık çerçevesinde düşünmeye çalışıyorum. Şimdi düşünün bir blogunuz var ve bir konu hakkında yeni bir paylaşımda bulunuyorsunuz... Paylaşımınızın içeriğinde bir başka siteden bahsetmek durumundasınız. Karşı sitenin linkini kesinlikle nofollow olarak verirsiniz. Neden gereksiz yere dofollow ya da etiketsiz link çıkışı yapıp sitenizin değerini düşüresiniz ki?

Ama günümüzün SEO meraklıları ya da uzman olduğunu idda eden arkadaşlar yaptıkları çalışmalarda bu tür mantıksal gereksinimleri es geçiyorar. Bütün mesele doğal bir çizgide işi yürütmekte. Eğer bu işi doğal olarak yapmaya niyetliyseniz nofollow link almak zorundasınız.

Ben yürüttüğüm tüm çalışmalara nofollow link alarak başlarım. nofollow link aldığım siteleri daha çok yayın hayatının ilk 6 ayında ya da ilk 1 yılında olan sitelerden seçerim. Aralara fazlasıyla otoriter sitelerden etiketsiz link çıkışları serpiştiririm. Ne yaparsam yapayım asla dofollow etiketini de kullanmam. Çünkü fazladan bu etiketi eklemek özel bir çaba gerektirir ve bu da benim tecrübelerime göre pek hoş algılanmıyor.