rel="dofollow" : Link verilen siteye, bağlantı verilen sitenin "kefil" olduğunu söyler.
rel="nofollow" : Link verilen siteye, bağlantı verilen sitenin "kefil" olmadığını söyler ve bu da link alan kişinin hiç mi hiç bir işine yaramaz.
Yukarıda belirttiğiniz ilk ibare doğrudur fakat ikincisi yanlış..
Nofollow takısı sadece pagerank için koyulur. Karşı siteye kefil değilim ben pagerank puanımı karşı site ile paylaşmıyorum. Lakin bu demek değil ki nofollow link hiçbir işe yaramaz. Sıralamaya direkt etkisi vardır.
Yani burada dediğiniz gibi link alan kişinin hiçmi hiç işine yaramaz ibaresi yanlış.
Ki eğer siz böyle düşünüyor iseniz zaten google sizi affetmez
Valla hocam bunca yıldır bu işin içindeyim bir tane bile görmedim "nofollow" tagı ile link alan birilerini.
Az önce dedim acaba ben mi yanlış biliyorum diye, araştırdım, yine beklediğim cevabı aldım. O da şöyle hemen yazayım;
Bu etiket ile bağlantı şu şekli alıyor;
<a href="http://www.acemiblogcu.com" rel="nofollow">Acemi Blogcu</a>
Blog yazılımları, eğer bu etiketi destekliyorlarsa, yorum alanlarında verilen bağlantılara otomatik olarak bu etiketi ekliyorlar, sizin bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Google bu etiketi içeren bir bağlantı gördüğünde onu yokmuş varsayıyor ve değerlendirmeye almıyor