Çok basit bir hesap örneği:
Kız çalışmazsa;
Maaşınız : 2.400 Elde var : 2.400
Kira : -1000 Elde kaldı : 1.400
Gıda-Temizlik giderleri : -500 Ele kaldı : 900 (kızın yemek yapmayı bildiğini varsaydım dışarda yerseniz zaten kesin iflas.)
Apartman aidatı : -50 Elde kaldı : 850
Cep telefonlarınız : -80 Elde kaldı : 770
Elektrik - Su : -100 Elde kaldı : 670
Doğal gaz : (ortalama yazıyorum kombili bir evde yaz 10 tl, kış 150 tl) -100 Elde kaldı : 570
Sosyal giderleriniz : (sap gibi yaşayamazsınız, sineması gezmesi olacaktır, minimum yazıyorum) -150 Elde kaldı : 420
Kişisel giderleriniz : (İnternetinizden tutun, alacağınız cd, dergi gazete, kızın giyimi kuşamı vs aklnıza ne gelirse) -250 Elde kaldı : 170
Beklenmeyen giderler : (mutlaka olur aklınız durur karşılaştıkça, ampul patlar, tv bozulur, duvarın badanası gelir neler olur neler) -150 Elde kaldı 20
.........
Nasıl ? Ayvayı yemiş gibi hissettiniz mi? Daha bitmedi..
İkinizin de sigara içmediğini varsaydım, yoksa buna bir ayda 300 TL daha düşün.
Çocuk mu yapacaksınız? Hahahahahha... Neyse...
.........
Bir de bunun hastalığı sağlığı var, bir grip oldunuz mu karı koca illa birbirinize bulaştırırsınız. Bir gribin maliyeti en az antibiyotiği, şusu busu ile 100 kağıt.
.........
Ha , İstanbul'da çeşme suyu da içilmez, ayda bir 40 TL falan da damacana su masrafınız olur.
.........
Ha bir de araban olmadığını varsaydım, araban varsa, taşıt pulu kılı yünü, benzin gideri.. tümden battın demektir.
.........
Kıssadan hisse : Sen ya 4.000 TL maaşla bir iş bul, ya kızı da çalışmaya ikna et, Allah bilir aklıma ne masraflar gelmemiştir.
(Söz gelimi benim kredi kartı ekstrem halen bütçemdeki en büyük gider dilimidir, şükürler olsun ayda 2.000 TL'nin altında gelmez.)
Hadi hayırlı işler damat.
-.-.-
Ek : Yahu mobilya beyaz eşya taksitlerini unutmuşum.

Onlara da düş bir ayda 200 TL falan.