Öncelikle hayırlı olsun hocam..
Kırmızı ışıklarda kalkışta istop edebilirsin doğaldır.
Normalde kalkışlarda debriyajdan hafif kaldırıp gaz verilir. zaten gaz vermeden debriyajdan ayağını hafif kaldırınca araba gider.
Tabi acemi olduğun için yukarda söylediğimi yapma.
istop etmemek içinse ayağın debriyajdayken yarım gaz ver, sonra ayağını debriyajdan kaldır. biraz patinaj yapabilirsin muhtemelen. Ama böylelikle istop etmezsin, kendine güvenin gelir zamanla da debriyaj kaldır+gaza bas yaparsın alışınca.
Yalnız eğer önünde araba varsa söylediğim şekilde yapma, birden debriyajdan çekersen önündeki araca vurabilirsin. o yüzden önündeki araç senden üç dört metre uzaklaştıktan sonra yap. buna alışmak için büyük arsalar var, gidip kendini geliştir derim.
Yokuşlarda kalkarken yine gaza bas+ debriyajdan kaldır yap. diğer türlü araç zor kalkar, panik yapabilirsin.
Yavaş gidiyorsan hep sağ şeritten git. Aynaları sakın ihmal etme. Önündeki aracın takip mesafesini iyi ayarla.
Sokak aralarında giderken hep yavaş git, max 30.
Yol benim hakkım diyerek hızlı gidersen sağdan hanzonun biri çıkar hak mak dinlemez.
Geçen gün düz yol gidiyorum, soldaki sokaktan araç benim geçmemi bekliyor, tam aracın yanına vardım geçecektim ki, o aracı sollayan bir araç önüme atladı. hızlı gitsem kesin kaza.
O yüzden asla hızlı gitme..
Aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin.