Merhaba arkadaşlar kusura bakmayın sizi yine rahatsız ediyorum ama ben şimdi yeni makina kurdum eskisinden yedekleri aldım yeni makinaya yedekleri yüklüyorum site dosyalarını atıyorum sorun yok ama mysql için veritabanı oluşturuyorum pleskden sunucudan girip /var/lib/mysql dizisine girip oluşturduğu dbye eski yedekleri .frm olarak atıyorum phpmyadminden bakınca tablo adlarını görüyor fakat içerikleri görmüyor hata veriyor ssh dan dosyaların kullanıcısının mysql olarak belirliyorum yine değişen bişey olmuyor. Bu konuda bilgisi olan varmı acaba ne yapabilirim.
Öncelikle df komutunu bir denemek lazım. Bu tip durumlarda genelde disk dolu olduğu için MYSQL başlamaz.
Merhaba df komutunun çıktısına göre diskiniz dolmuş vps yada vds hangisi ise hosting firmanızla görüşüp yükselttirin yada gereksiz birsey varsa silin
56848636 54653472 0 100%
Disk alanı dolmuş boşaltmanız lazım .
rm -rf /var/lib/mysql/mysql.sock
service mysqld restrart
komutlarını uygular mısın.
Merhaba,
rm -rf /var/lib/mysql/mysql.sock
service mysqld restrart
Bu komutları uyguladığında problem düzelecektir. fakat reboot sonrası tekrar, aynı problemi verecektir.
Bu sebebden dolayı, hdd'yi yükseltmeniz gerekecek veya gereksiz logları,dosyaları temizlemeniz gerekecek.