Kobra_fighterTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.r10.net/off-topic/1257830...post1069031227
bu mesajınızda bu işi başardığınızı yazmışsınız. Biz yeni başlayan kişiler(şahsen bende bu işlerle uğraşmak istiyorum ve sıfır bilgi sahibiyim) hangi yolları izlemeliyiz? İşimize yarayacak bilgiler için bir kaynağınız var mı? Mutlaka yaparken bazı sorunlar karşımıza çıkacaktır, çözüm bulmak için size danışabilir miyiz?
abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir kutbu etki ettiğiniz zaman zaten otomatik olarak diğer kutuptan çıkan alanıda yönlendirmiş oluyoruz. Ancak yönlendirdiğiniz şey zaten iletken değil mi? Demir olduğunu varsayalım o halde diğer mıknatıslar üstünde yine bir güç oluşturacak. Tabi burada yazarak anlatmak kolay ve yeterli değil, elbette farklı etkenlerde mevcut olmak zorunda.
abcgrup bir kutba etki ederseniz sadece o kutba etki etmiş oluyorsunuz diğer kutba herhangi bir işlem uygulamadığınız için normal davranışına devam ediyor. yönlendirdiğim şey iletken değil ve demir olduğunu varsaymayın çünkü demir değil. siz manyetik motor üzerine ne kadar bir araştırma yapıp ne kadar süre deneme çalışması yaptınız? asıl size burdan yazmak kolay geliyor lütfen gerekli araştırmalarınızı yapıp hayata geçirmeye çalışın karşılaştığınız sorunları paylaşın hep beraber çözelim ama kağıt üzerinde teorik bilgiyle uğraşmayalım lütfen.

Kobra_fighterTR evet hocam yaklaşık 6 yıl üzerinde çalıştım hesaplamalardı, araştırmalardı, sorunlardı vs derken 2013 yılının sonuna doğru ilk prototipi yaptım. herhangi bir kaynak bulamazsınız zaten bu konu ile ilgili. sürekli farklı yerlerde araştırma yapıp muhtemel sorunları oluşturup projeyi hayata geçirdiğinizde eğer gerçekten bu sorunlarla karşılaşıyorsanız zaten doğru yoldasınız demektir. geriye o sorunları çözmek gerekiyor. 6 yıl boyunca araştırdım dünya kadar çizim yaptım hepsinin üstünde hesaplamalar yaptım ve en sonunda bir tanesinde karar kıldım bu kararı vermemdeki en büyük etmen zaten yapılan hesapların sonuçları. en sonunda ise hayata geçirdim ve kafamdaki sorunlarla karşılaştım. eğer sorun varsa seve seve cevaplarım