abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğim gibi komplex bir sistemle belki yapmak mümkün olabilir. Lakin şunu şöyle yaparsak bunu böyle denersek çözümü kağıt üzerinde bulabiliriz diye basitçe halledemeyiz. Kutupları bir şekilde engellesek bile, nötr bir duruma getirsek de sistem denge konumunu buluyor. Resimdeki gibi alan çizgilerini tek doğrultuda sabitlersek bu sefer orada bir çekim gücü oluşuyor, mükemmel bir perdeleme olduğunu varsayalım o zamanda manyetik alan çizgileri zaten her tarafa yayıldığı için, yani tek bir çıkış doğrultusunda ilerlemediği için denge oluşuyor. Aslında şimdi oturup milyon tane şey düşünmek mümkün ama önce şunun cevabını veren kimse olmadı, fizik kanunlarına ters mi? Enerjinin korunum yasasını nasıl ihlal edeceğiz. Yani basit bir kuralı görmezden gelerek boş yere masraf yapmaya ve zaman harcamaya değer mi.
bunu şöyle yapalım böyle yapalım diye kağıt üzerinde konuşmuyorum ben sadece hayata geçirdiğim sistemi siz sordukça karşılaştığım ve yaptığım şeyleri sizlere anlatıyorum. kutupların bir birlerini nötrleme gibi bir durum söz konusu olmuyor ama gerekli malzemeleri kullanmazsanız sistem kendini otomatik olarak frenliyor bunuda dipnot olarak ekleyeyim.

ayrıca şunu sormak istiyorum manyetik alan çizgilerini bir tarafa yönlendirdiğiniz zaman nasıl oluyorda çekim gücü oluşuyor?

burada her iki kutbunda manyetik alanlarını yönlerdirmiyorsunuz. bir kutup engelleyip diğer kutubu yönlendiriyorsunuz