Arkadaşlar merhabalar. Bir sorun ile karşı karşıyayım. Drupal'ı bilirsiniz, bir müşterime ait web sitesinde drupal çalışmalarına başladım, yeni olduğumdan çok karışık geldi ancak çözüyorum fakat yine de işimi şansa bırakmak istemiyorum. Şöyle bir durumla karşı karşıyayım, şu an www.abc.com/drupal üzerinden çalışıyordum ancak bir hata sonucu ne yazıkki çalışmaya devam edemiyorum dolayısı ile baştan almak zorunda kaldım. Şu an www.abc.com'da eski site yayında olduğu için drupal klasöründe çalışmak zorunda kaldım. Şimdi benim yapmak istediğim şöyle bir şey var,

Drupal'ı www.abc.com/drupal klasöründen çıkartıp root'a atıp çalışmam gerekiyor ancak mevcut siteyi bir klasör içine alıp siteye girenleri otomatik oraya yönlendirmem gerekiyor.

Dolayısı ile şöyle bir şey olacak;

www.abc.com yazıp giren bir kişi www.abc.com/eng/'ye yönlenecek. Bende çalışmalarımı www.abc.com üzerinden yapacağım. Drupal'a giriş içinse www.abc.com/user bu adresi kullanacağım.

Aslında şu an .htaccess ile gerekli yönlendirmeyi yaptım, yani www.abc.com yazınca direkt www.abc.com/eng/' ye yönlendiriyorum ancak drupal' da çalışamıyorum www.abc.com/user/ yazınca direkt www.abc.com/eng/ ye yönlendiriyor.

Biraz karışık anlattığımın farkındayım, kusura bakmayın.

Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba? .htaccess'te yanlış birşeymi yaptım emin değilim ancak kullandığım kod ise şöyledir;

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteRule $ http://www.abc.com/eng/ [R=301,L] 
</IfModule>
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

İyi çalışmalar.