Kısa sürede tükenecektir diyerek ön yargılı davranmış olabilirim. Ancak böyle bir şey üzerine dişe dokunur şekilde akım tüketecek bir şey bağlarsak(led harici) o zaman mıknatısın durumu ne olacaktır ? Yapısı gene bozulmayacaksa apartman büyüklüğünde mıknatıslar kullanıp sadece bir elektrik süpürgesi mi çalıştıracağız ? Benim düşüncem buydu aslında. Yani yapılan şey enerji dönüşümünden başka bir şey değil. Mıknatısı yüklemek için para vereceksin sonra ampulü mıknatısla çalıştıracaksın. Nerede kaldı sonsuzluk ?
Öyle demek istemedim. Bende elektrikçiyim ve bu gibi sistemler üzerinde epey düşündüm. Yani 3-5 mıknatıs alıp deney yapmadım. Basit demem, mıknatısların dizilişi ve mıknatısın sanki kutuplarını nötrlemek adına plastik falan giydirmesi. Mıknatısın büyüklüğü yada küçüklüğü üstünde durmuyorum bir led bile yakacak güçte olması çalışıyor olduğu anlamına gelir seninde dediğin gibi. Ancak benim idrak ettiğim, öyle mükemmel bir dizayn var ki, ne yaparsanız neyi değiştirirseniz değiştirin evren sanki buna müsaade etmiyor ve sizin neyi değiştireceğinizi sanki biliyor gibi

Bu bakımdan basit değilde karmaşık bir motorun çalışabileceğine ihtimal veriyorum, zaten basit bir sistemle bu işi çözseydik şuan evlerimizde kullanıyor olurduk. Yani illaki evrenin gözden kaçırdığı bir şey vardır bug gibi. Zaten böyle bir şeyin icadı tek başına icat olmaktan çıkacaktır, fizik kanunlarında yeni şeylerde bulunacaktır bu bakımdan. Şimdi oturup deney yapıp başarısız olmaktan daha çok neden başarısız olduğumuzu anlamamız gerekiyor, işte burada fizik kanunları devreye giriyor. Yani başarılı olunduğunda belkide fizik kanunlarına el atmamız gerekecek.
(Yük üzerinde) mıknatısın yapısının bozulmadığı konusunda mesajımı alıntı yapanlar lütfen böyle bir sistemin günümüzde neden geliştirilmediğine de değinebilir mi ?
öncelikle brkara arkadaşın sorusuna değineyim ve işi biraz daha rahat anlamanızı sağlayayım. elektiriği direkt olarak mıknatıstan sağlamıyoruz öncelikle bu konuyu gün yüzüne çıkaralım. mıknatısların enerjisini kullanarak bir mekanik hareket sağlıyoruz ve elektriği buradan üretiyoruz. yani bir bina büyüklüğünde mıknatıs kullanıp bir süpürge çalıştırmak mantıksız gelir tabiki ama yanlış düşünüyorsunuz. bizim için önemli olan yapılan sistemin dakikada ortalama olarak 120-150 devir arasında dönmesidir. zaten elektriği direkt olarak bu cihazdan sağlamayacaksınız bu sisteme diferansiyel ekleyeceksiniz (bknz. rüzgar santralleri) bu diferansiyel yardımıyla 1500 devir/dk yakalanacak buda elektrik üretmek için ideal bir sayı olmuş oluyor. yani bir bina büyüklüğünde yapmana gerek yok. ortalama olarak R=100cm cihazla ortalama bir ev için gerekli olan enerjiyi yakalamış olursun. umarım cevap gayet açıktır sorunuz varsa yine cevaplamak isterim.
abcgrup arkadaşım fizik kurallarından bahsetmişsin teşekkür ederim. bulunduğum üniversitede fizik bölümündeki tüm hocalarle tek tek konuştum ve sistemi anlattım hepsinin tek bir ağızdan dediği şey fizik kurallarına aykırı olamaz böyle birşey. sebep ise enerji vardan yok edilemez yoktan var edilemez kuralı. ama atladıkları birşey vardı biz burda enerjiyi yoktan var etmiyoruz sadece küçük küçük enerjilerin bir araya gelip daha büyük bir güçte enerji ortaya çıkarmasını sağlıyoruz. neyse bunlar bana günlerce dedilerki yapmak istediğin şey imkansız bile değil o kadar kötü bir durum. cihazın ilk prototipini yapıp götürdüm kendilerine hemde çalışır vaziyette. hiçbirisi sesini bile çıkartamadı en sonunda dayanamadılar ve yaptığın şey fizik kurallarına aykırı hala fikrimizin arkasındayız dediler hemde kendi gözleriyle görmelerine rağmen. kısa bir süre sonra içlerinden bir hocam eğer istersem bu projede benle birlikte çalışmak istediğini söyledi. ama artık iş işten geçmişti kendim didinip uğraşacağım 6 yılımı vereceğim sonra bir hoca gelip projeye konsun istemedim. o yüzden dediğim gibi fizik kurallarının değişmesine gerek yok sadece tek dikkat etmemiz gereken nokta dünyanın her yerinde manyetik anomali eşit değil bunu göz önünde bulundurmamız gerekiyor.
son olarak mıknatısların ısısıyla ilgili bir arkadaş birşey söylemişti. benim kullandığım mıknatıs sınıfı N35EH ve bunun dayanabildiği maksimum sıcaklık 200°C o yüzden sıkıntı bir durum oluşmuyor şu anda. bu mıknatıslarında ortalama 10 yıl ömrü vardır o yüzden sonsuz enerji demiyoruz ömrü bittiği zaman yenilenecektir diyoruz.