gallisene adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğer 3 ü aynıysa o sorgu şu anlama geliyor olmalı
where usermane=@username and ip=@ip and icerik =@icerik
bu durumda ve butona arka arkaya tıklandığı senaryosunu dikkate almadığımızda
veritabanına anında kayıt yapmıyor ve biriktirip toplu olarak kayıt yapıyor olabilir
böyle düşünürsek
bu sorgu kodlama yerine veritabanında çalışırsa böyle bir sorun oluşmayacaktır.
kod where usermane=@username or ip=@ip or icerik =@icerik anlamına gelseydi 3 ünden biri denk geldiği için yine 0 gelme ihtimali olmazdı.

ip değişimi oluyor mu bu önemli tabi
birde içerik çok genel bi kavram bilmiyorum sisteminizin çalışma şeklini ama içerikte boşluklar noktalar vs bişeyler değişirse sonuç 0 dönecektir.
kodunuzun çalışma prensibine hakim olmak için sql sorgu penceresinde 1 adet var olan kayıdı yeniden insert etmeyi deneyebilirsiniz. ya da arka arkaya aynı bilgilerle 3 defa insert etmeyi. sql sorgusu kullandığınızda insert işlemi yapmayacaktır diye düşünüyorum.
İçerik dediğime bakmayın aslında tek harf o ben anlatım basit olsun diye değiştirdim,içerik dediğimiz alan "a" yada "b" değerini alıyor.Mysqlden indeks ekledim 3 alanı birbirine bağlayıp unique verdim bu şekilde çözdüm ama ben sorunun neden kaynaklandığını bulmak istiyorum,aynı sorunu üyelik açarkende aynı kullanıcıdan alt alta 2-3 defa oluşturulduğundada yaşamıştım yine aynı mantıkta çalışan bir koddu sonra kullanıcı adına unique verererek çözmüştüm şimdi yine çıktı bu sorun başıma.