Diyanetin soru cevap kısmına gir. Kelimeyi arat. Günah olduğunu öğren.
Yoldayım...Tepetaklak yazıyorum...
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:54:49 -->-> Daha önceki mesaj 16:50:03 --
İşte mevzunun yetkili mercii tarafından verilen cevabı.
Yıllardır durur bu cevap burda ama kimse bakmaz. Bende yaptıracaktim zamaninda lakin okuduktan sonra vazgectim.
Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim, dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa 4/119). Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhari, Libas, 83-87; Müslim, Libas, 33). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir.
Kaynak: diyanet.gov.tr
Yoldayım...Tepetaklak yazıyorum...
Aynı şekilde yine gördüm ki diyanetten bir kişinin cevabında bu yazılanın altında şöyle deniliyor.
Verilen hadisin gerçekliği belli değil. Peygamber, Allah'ın yasaklamadığı hiçbirşeyi yasaklamamıştır.
O yüzden o hadisin doğruluğu belli değilmiş. O kafama takıldı benimde zaten.