Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abimin ismini yaptıracağım yani pişman olacağım bir konu değil. Ömür boyu kalabilir vücudumda sorun yok.
Youtube ve google gibi yerlerde araştırdım. Konuda da yazdım bazı arkadaşlar bodozlama dalmış.
Tutmuyor yani birbirini bazıları haram diyor bazıları değil diyor.
Cübbelinin bir videosunda haram günah diyo. Diğer videoda yok öyle bişey. Kafam karıştı açıkcası.
Ayrıca bazı yerlerde şekiller çizdirilmesi yalnıştır deniliyor. Ben gidip kurt, aslan veya garip şekiller yaptırmayacağım.
İsim yazdıracağım. Var mı daha detaylı bilgisi olan?
Diyanetin soru cevap kısmına gir. Kelimeyi arat. Günah olduğunu öğren.

Yoldayım...Tepetaklak yazıyorum...

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:54:49 -->-> Daha önceki mesaj 16:50:03 --

İşte mevzunun yetkili mercii tarafından verilen cevabı.
Yıllardır durur bu cevap burda ama kimse bakmaz. Bende yaptıracaktim zamaninda lakin okuduktan sonra vazgectim.

Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim, dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa 4/119). Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhari, Libas, 83-87; Müslim, Libas, 33). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir.

Kaynak: diyanet.gov.tr

Yoldayım...Tepetaklak yazıyorum...