Arkadaşlar, yayınlanan makale ile hedef anahtar kelime oranı hakkında bilgisi olanlara danışmak istiyorum.
1. Makale ile anahtar kelime oranı ne kadar olmalıdır ?
2. Genellikle % 3.5 gibi bir orandan bahsediliyor ama bu kelimeden kelimeye değişir mi ? Eğer değişirse hangi anahtar kelimenin oranının ne kadar olacağını nasıl bulabiliriz ? Ya da makalenin uzunluğuna göre % oranı değişiyor mu ?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.
Güzel soru. Sitemi nasıl uçururum, Google kafayı mı yedi gibi sorular yerine böyle bir soru sormanızın gayet akıllıca olduğunu düşünüyorum.
1. Makale ile anahtar kelime oranı ne kadar olmalıdır ?
Size bir ipucu olarak şunu söyleyeyim olaya makale değil, sayfa olarak bakın.
2. Genellikle % 3.5 gibi bir orandan bahsediliyor ama bu kelimeden kelimeye değişir mi ? Eğer değişirse hangi anahtar kelimenin oranının ne kadar olacağını nasıl bulabiliriz ? Ya da makalenin uzunluğuna göre % oranı değişiyor mu ?
Arkadaşların iyi niyetli adwords tavsiyeleri malesef sorunuzla pek alakalı değil.
Kelime bazlı sabit bir oran asla olmadı olamaz ve bu oran internet dünyasına katılan her makale ile sürekli değişmektedir. Kelime oranı neye göre değişir sorusu kilit soru, ancak herkese açık bir forumda bu tür bir bilgiyi paylaşmak doğru olmaz. Makale uzunluğu ile ilgili sorunuz için şunu söyleyebilirim. Kelime oranı belirlendikten sonra makale uzunluğu ne olursa olsun o oranı korumak gerekir.