Allah bereket versin

Domain sektörü doğru yatırımla ve uzun vadede iyi gelir sağlayabilir ki buda kısmet işi.. Ama alınan domainleri seçerken sırf güzel diye almaktansa bence birkaç analizden geçmeli. Ben bile 6 ay oldu portföy oluşturalı ama döküman adına adam gibi bilgi zor bulunur etrafta ve burada ki üstadlardan alabildiğinizce fikir alın Ben Murat abi ile sağolsun arada fikir alışverişi yaparım ve isterim ki bir grup olsun beyin fırtınasının yapılabilineceği bir grup. Yabancı kaynaklar, sektörler ve kişilerden eksiğimizi kapatalım.

Şu hatayı yapmayın arkadaşlar (Kendi fikrim) Alan adlarında tematik açık arttırmada örneğin coğrafik bazlı domainler satılıyor olsun..
Ankara , izmir, artvin com, net ,org.. Bu alternatif alan adlarınında satılacağı anlamına gelmiyor..
Ankara, izmir, artvin , co. ru , de ( Çok kaliteli jenerik olmadığı sürece elinizde patlayabilir)

Kısa karekterli domainlere odaklanılmalı ki bence şuan direkt olarak cvcv- NNNNN -NNNN .com / Veya NNNN. NET tarzı.
domainlerine odaklanılmalı.. Veya 3 karekterli com uzantılarına.
Keyword + aranma hacmi yüksek ve popüleritesi azalmayacak sektördeki domainlerede.. Ama hemen satılmasını beklemeyin, sabırlı olmak lazım.
Aylık en çok aranan kelimeler neler analiz edilip o doğrultuda yaşlı domainler veya yaşlı olup düşecek domainlerin takibi de sağlıklı olacaktır.

Birde şunu deriz ara sıra ; "Ahh zamanında alacaktım jenerik domainleri ve kaliteli domainleri şimdi çok iyi olurdu." Ama Allaha ömür verirse ilerisi için ki bundan 5 yıl sonra aynı cümleleri kurmamak adına şimdiden azda olsa portföy oluşturun derim..
Skype : hlkvrl ( Beyin fırtınası isteyen veya sormak istediğiniz bişey varsa seve seve yardımcı olurum, yeter ki konu hakkında bilgim olsun )
Selametle.