@alkadraz'ın Lsi a göre içerik hazırlama mantığına göre - ki en pratik mantıktır -

Google içeriğini beğendiği siteleri öne çıkartıyorsa, ilk 10 sonuçtaki kelime dağılımları analiz edilir, bu kelime dağılımlarına göre sayfa&içerik hazırlanır, hazırlanan içeriğin ilk 10 sonuca benzerlik oranı rakamsal olarak yakalanmaya çalışılır.

bu olayı lsikeywords.com sitesi sizin için yapıyor. kelime dağılımlarını veriyor yani. benzerlik oranı yok. onun için alkadrazdan ricada bulunabilirsin.

- benim fikrime gelince; bu şekilde içerik bakımından ilk 10'daki benzerliği yakalarsınız ve diğer tüm etkenler eşitse 2. sayfanın başında yer alırsınız. ve diğer etkenlerde ilerleyerek ilk sayfada yükselişi sağlayabilirsiniz.

peki ya google sadece sayfa&sitelere göre kelime analizi, ilişkilendirmesi yapmıyorsa?
o zaman daha iyi bir yöntemle ilk 10'daki sonuçtan sadece LSI alakadarlığı konusunda da öne geçebilirsiniz.

şurada belirttiğim videoyu inceleyin. google'ın veritabanından çektiği kelimelere bakın ve chocolate aramasında ilk 10'da çıkan siteleri lsikeywords.com aracılığıyla kelime analizini yapın. Sonuç şu : google veritabanından çekilen kelimeleri içermeyen pek çok site var.

şu çıkarımlar yapılabilir :

1- videoda gösterilen veritabanından gelen kelimelerle Lsi ın bir ilgisi yok ( o halde neye göre çekiyor sorusu güzel soru ? )
2- ilk 10 daki siteler lsi açısından eksik.

Lsi anahtar , ilişkili kelimelerini sadece yazı & makale içlerinde kullanmak gibi düşünmeyin.

sitenizi oluştururken, menüleriniz, kategorileriniz, etiketleriniz ve içeriklerinizi oluştururken bağlı olduğunuz statik planı gibi düşünün.

benim kullandığım bir metod var :

- Google Adwords Keyword Planner açılır.
- İlgili ülke, dil seçilir
- Anahtar kelime girilir.
- Negatif Keyword alanına da aynı şekilde aynı anahtar kelime girilir
- Arama yapılır.

Bunu yaptığınızda aramaları en çok aranana göre LİSTELEMEYİN. Alakalı aramaları gösterme ( default ) kalsın. Google anahtar kelimelerinizi hangi kelimelerle ilişkilendiriyor görün.

Eğer anahtar kelimeniz 1 den fazla ise ör, Araba Oyunları gibi,
o zaman, ilk önce araba kelimesini sonra oyun, oyunlar, oyunları gibi kelimeleri negatif keywords alanına yazarak birden fazla arama yapın ve kendinize bir İLİŞKİLİ KELİMELER listesi oluşturun.

Google araması yaparken google ın önerdiği kelimelerin LSI ile çok da ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Lsi uyumu, önemi giderek artacak olan ama hal-i hazırda ilk 10'da yer almak için tek başına yeterli olmayan bir etken. Long tail aramalarda lsi uyumu gözetilerek daha hızlı sonuç alınabilir.

kolay gelsin